Eldrebølgen er her nå!

Det er allerede i dag behov for sykehjemsplasser.

Det er allerede i dag behov for sykehjemsplasser.

Av

I mandagens Sandefjords Blad skriver SV’s gruppeleder, Jahren Øverbye, som så mange før henne, at "vi må bygge for fremtiden”.

DEL

Meninger Hennes utsagn minner meg om den britiske Nobelprisvinneren, Harold Pinters, ord:

 “Fremtiden er unnskyldningen for alle som ikke vil gjøre noe med nåtiden”!

0g den amerikanske filosofen, William Craig, som skrev, en smule omskrevet:”Politikernes oppgave er å glemme fortiden, hoppe over nåtiden og konsentrere seg om fremtiden! ”Fra tid til annen trekker mange frem viktigheten av å få på plass nødvendige omsorgstilbud med sykehjem, omsorgsboliger m.m. før “Eldrebølgen” slår inn over oss! Det er som om “eldrebølgen” skulle være langt borte, og bare er en snorkende “tsunami”.

Når jeg ser på den offisielle statistikken (siste kvartal 2018) med tall over Sandefjords befolkning, så finner jeg at nær 15.500 er i, eller nærmer seg raskt, pensjonistalderen! Det vil si ca 25 prosent! går eller “rullatorer” i dag rundt om i kommunen.

LES OGSÅ: Nok ei tomt for sykehjem kastes inn

Mange av dem venter trolig i dag forgjeves på et omsorgstilbud. Slik situasjonen er og har vært lenge, så er det kanskje ikke så galt å påstå at “eldrebølgen” for lengst er kommet! Det må betyd at vi straks i nåtiden, i nuet, må skape ønskelige omsorgstilbud, og etter planer som kan vare og bli fullt ut tilfredsstillende inn i fremtiden.Her kommer jeg i hu Nordahl Griegs ord: “Nuet selv, uten alle løfter er nok, er nok”!

ANDRE MENINGER:

Hvorfor bryr Sandefjords Blad seg om CV-saken?

Skal vi bygge tilbygg til Nygård og låse oss til denne bygningen i mange, mange år til? Vi mener nei

Facebook blir vår tids undergang 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags