Er vi blitt et land med vinterpyser?

Det er snø. Litt snø. Men likevel er det grunn til å advare, for folk kjører uten vinterdekk.

Det er snø. Litt snø. Men likevel er det grunn til å advare, for folk kjører uten vinterdekk.

Artikkelen er over 1 år gammel

Nei, dette er ikke snøkaos.

DEL

Meninger10 centimeter med våt snø i slutten av oktober. Meteorologisk institutt sender ut obs-varsel. Klokka 0137 natt til tirsdag kom den første meldingen om utforkjøringen. En bil havnet i midtrabatten på Framnesveien i Sandefjord. Over hele Østlandet meldes det om problemer. Bilredningstjenesten er ventet å jobbe på spreng i hele dag. På vei inn til dekkverkstedene er det lange køer. Politiet sender ut melding om at folk må kjøre forsiktig.

Si meg en ting! Er vi blitt en nasjon med vinterpyser?

Misforstå meg rett. Vi i Sandefjords Blad vet at saker om væromslag blir godt lest. I et land der du den ene dagen kan gå i finsko og lett jakke, men den neste må finne fram til polarutstyret på loftet for i det hele tatt komme deg til postkassa, skal lokalavisa selvsagt skrive om været. Det er det viktigste du må forholde deg til i hverdagen.

LES OGSÅ: Politiet advarer: Kjør forsiktig, det er svært glatt!

Det er også gøy. Mine unger gledet seg stor da de oppdaget at det var hvitt ute da de våknet i dag. De gledet seg til en dag med snømenn og lek ute. Måtte bare snøen bli liggende lenge nok! Måtte vi få nok en snørik vinter slik at de kan lære seg å stå på ski!

Som voksen er også vær viktig. Du må vite at barna skal ha med seg varmt tøy på skole og barnehagen. Eldre som skal ut og handle, trenger å vite om de må finne fram broddene. Skal du bruke 30 minutter på å måke, er det kjekt å kunne planlegge.

SE BILDER HER:

Men skal det virkelig være sånn, at vi opplever trafikkulykker og kaos på veinettet for et så lite snøfall som det vi hadde i natt?

Skal innbyggerne i et land som fostret Roald Amundsen, ikke selv kunne legge om til vinterdekk i et knipetak?

Skal innbyggerne i et land som fostret Sondre Norheim ikke vite at vinteren kommer hvert eneste år?

Jeg håper ikke det. Jeg trodde oppriktig talt at Norge ikke var et land for vinterpyser.

ANDRE MENINGER:

Artikkeltags