Gå til sidens hovedinnhold

Jeg uttrykte uro, først og fremst fordi jeg tenkte på barn som blir trukket inn i homofile forhold

Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg sier mine meninger, fordi det er ytringsfrihet her i landet. Så må det selvfølgelig være opp til hver enkelt hva de vil tro på og mene.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Sandefjords Blad fredag 17. august henger Even Tyr Bjerkeli seg på diskusjonstråden som opprinnelig ble startet av Gunnar Lofstad, med sin «bekymringsmelding» på debattsidene nylig om «homobevegelsen». Renate Sølversen fulgte opp med sitt store tittelspørsmål: «Hvem er homobevegelsen»? Hun etterlyste en definisjon, og den hadde jeg lyst til å gi henne; derfor mitt innlegg 15. august.  Sølversen angrep samtidig kristne for å være «fordømmende», noe jeg syntes ikke kunne stå uimotsagt. Det er så typisk at mange slenger ut slike påstander uten å tenke over om det faktisk er sant!

Bjerkeli kjører på i samme stil og hevder at han blir «provosert av troende som ønsker å påtvinge sitt verdisyn på ham». Det er jo ikke det man prøver!

Rent personlig prøver jeg ikke å påtvinge noen noe som helst: Jeg sier mine meninger, fordi det er ytringsfrihet her i landet. Så må det selvfølgelig være opp til hver enkelt hva de vil tro på og mene. Det er også viktig å merke seg at ikke bare kristne, men også mange andre personer i landet vårt som ikke er aktive kirkegjengere mener at pendelen har svingt for langt den andre veien: At homofile har fått ta seg litt til rette med sine krav, og at de prøver å vri samfunnsutviklingen i en retning man på sikt synes er uheldig.

Bjerkeli hevder at mange menigheter og trossamfunn ser på seksualitet som noe skamfullt og syndig. Dette er påstander som må stå helt for hans egen regning, og som er så langt fra sannheten som man kan komme! Seksualitet og kjærlighet har en sentral plass i Bibelen, men forholdene må ha visse rammer, så ikke menneskene som er involvert lider unødig! Her tenker jeg blant annet på trofasthet i parforhold m.m.

Når jeg i min tekst uttrykte uro for samfunnsutviklingen de siste årene, var det først og fremst fordi jeg tenkte på barn som blir trukket inn i homofile forhold: Hvordan det er å vokse opp med to foresatte av samme kjønn. Eller å vokse opp uten å kjenne sin far eller mor, fordi denne i utgangspunktet skal være anonym. For mange er dette et stort savn! Man kan bare tenke med seg selv hvordan man ville likt å ikke ha en av foreldrene tilgjengelig noen gang i løpet av oppveksten. Dette var noe av årsaken til mitt innlegg: At jeg ville tale barnas sak: De som ofte ikke blir hørt eller spurt, men bare må godta hva de voksne har bestemt.

For min del må jeg med dette sette punktum i den pågående polemikken: Jeg er i full jobb og har mye ansvar og mange aktiviteter etter vanlig arbeidstid. Derfor har jeg ikke tid og kapasitet til å fortsette denne diskusjonen i det offentlige rom. Det håper jeg Bjerkeli og andre har respekt for.

LES INNLEGGENE HER:

Les også

Ja, det går en grense for homofili

 

Ja, grenser er viktige

Les også

Vi må sette en grense

Les også

Hvem er «homobevegelsen», Lofstad? Jeg er ikke en del av den, men jeg er for homofile

Les også

Står du på Guds ord, som klart sier at homofili ikke er Guds skapte forordning, da er du en kristenfundamentalist og for lengst gått ut på dato

LES OGSÅ:

Les også

Kutter ut konsert på Fjordfesten – oppfordrer andre homofile til å tenke seg om

 

Kommentarer til denne saken