Damer ingen adgang – kun for menn

Inviterer menn: Daglig leder Jannecke Sofie (48),Odd Arne (48) og Linn Cecilie Waldersnes (25) viser frem småmacho kjøkken og kokkeutstyr for menn.

Inviterer menn: Daglig leder Jannecke Sofie (48),Odd Arne (48) og Linn Cecilie Waldersnes (25) viser frem småmacho kjøkken og kokkeutstyr for menn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rød løper og skummende iskaldt lokalt øl, servert i lekre designerglass. Vi snakker herrenes aften.

DEL

Det er Sandefjord Glassmagasin i Kongens gate som vil friste menn inn på et område som stort sett har vært  kvinnenes domene. Men noe har endret seg sier daglig leder Jannecke Sofie Waldersnes:

– Mange menn har tatt plass på kjøkkenet. De liker å lage mat, og de koser seg der. Menn har blitt litt glemt og tilsidesatt når det kommer til områder som tradisjonelt har blitt regjert av kvinner.

Satser på menn

– Nå vil vi slå et slag for herrene og inviterer menn til ølsmaking fra en lokal småskalaprodusent.

Hun mener det er flott å kunne samarbeide med lokale aktører, denne gangen med Fjordfolk mikrobryggeri.

Vi vil vise menn hvor viktig det er å bruke riktig glass til ølet. Øl smaker nemlig forskjellig, avhengig av hvilke glass som benyttes, sier Waldersnes entusiastisk. Menn er glad i utstyr, og hun ser at mens kvinner er mer opptatt av design, så er menn mest opptatt av kvalitetsprodukter. Vi satser på produkter dedikert menn som ekte skinnforkler, gode kniver og store ekte trefjøler, sier hun.

Spennende øltyper

Waldersnes forteller at menn har tatt tak i gamle tradisjoner med ølbrygging og ølsmaking. Mange har fått øynene opp for mange spennende øltyper og smaker. Det er ikke bare slik lenger at man tar en øl for å drikke, det har blitt en greie, slik som vin har, er, og har vært lenge. Hun sier videre at arrangementet er ment for menn, men de vil ikke nekte kvinner som er VELDIG interessert i denne megatrenden.

Hun forteller at de har fått skjenkebevilling for kvelden torsdag 9. november, og at det blir servert øl med gode smaker sammen med litt fingermat. Jannecke Sofie forteller at det er 20 års grense og det blir kjørt stil.

Artikkeltags