FrP er for kampen mot plast, men bynett med logo har jeg ingen tro på

HANDLENETT: Tor Steinar Mathiassen har foreslått å selge handlenett i tøy med kommunens logo påført. Hensikten er å få ned bruken av plastposer for å unngå plast i sjøen. Han vil også profilere Sandefjord som en miljøkommune.

HANDLENETT: Tor Steinar Mathiassen har foreslått å selge handlenett i tøy med kommunens logo påført. Hensikten er å få ned bruken av plastposer for å unngå plast i sjøen. Han vil også profilere Sandefjord som en miljøkommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vær ikke i tvil, FrP er for å redusere plastposeforbruket. Det er forslaget fremmet av Høyre om innkjøp av kommunale tøynett med kommunevåpen vi er imot, fordi vi tror ikke det vil bidra til en reell reduksjon av forbruket. Jeg ga klart uttrykk for det i utvalgets møte.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.LES OGSÅ: Med bynett skal plastposene vekk

Begrunnelsen er at så lenge folk trenger noe å ha sitt restavfall i hjemme, så er denne plastposen en god vinner. Den brukes nemlig til ganske mye til tomgods, søppel, våte håndklær/badetøy, trening/fotballsko og selvfølgelig til frakt av varer osv.

PLAST: FrP er enige i at vi må jobbe med holdninger når det gjelder forsøpling, skriver Cathrine Andersen.

PLAST: FrP er enige i at vi må jobbe med holdninger når det gjelder forsøpling, skriver Cathrine Andersen.

Man tar noen ganger med ekstra poser fordi det er tomt hjemme, derfor er jeg ganske sikker på at tøynett med kommunevåpen ikke vil bidra til reduksjon.

Mange butikker tilbyr dette i dag, samt miljøvennlige papirposer med logo eller reklame på. Så hva vil en tøypose med kommunevåpen tilføre?

FrP er enige i at vi må jobbe med holdninger når det gjelder forsøpling, det er et voksende problem. FrP mener det må være bedre å finne en løsning med poser til restavfallet hjemme, nedbrytbare og litt solide. De bør tåle noe, om ikke det er mulig, så burde vi klare å finne en god løsning på hvordan vi kan håndtere restavfall i fremtiden.

Så istedenfor å bruke penger på kommunale tøynett, så kunne vi brukt de pengene på å jobbe fram en god løsning for avfallshåndtering. Behovet for plastposer vil reduseres betydelig som følge av dette. Vil ikke det bety mer for miljøet?

Så er det noen som liker å riste på hodet, Arbeiderpartiet og Venstre gjør det jo stadig. De mener at vi i FrP ikke er opptatt av miljø. Jo. det er vi. Vi er opptatt av gode løsninger som bidrar til en forskjell. Vi er ikke opptatt av lite gjennomtenkte forslag i klima og miljøets navn, for å kunne bruke noen skattekroner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken