Gå til sidens hovedinnhold

Misforstått attraktivitet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Sandefjords Blad 23. Januar kan vi lese at leder for kultur, idrett og fritid, Senterpartiets Ida Cathrine Nilsen, foreslår å utvide skjenketidene med en halv time i juli.

Dette er forslag som fra tid til annen kommer opp i Sandefjord, men at Senterpartiet går i bresjen for et slik forslag, er nye og urolige takter fra den kanten.

Jeg er helt enig med Nilsen i at sommeren er en storhetstid i Sandefjord. Jeg er imidlertid helt uenig i at det å utvide skjenketidene i sommermåneden betyr å være proaktiv. Det er ekstra bekymringsfullt at dette er det første forslaget som fremmes i media, av den nye lederen for kultur i Sandefjord.

Forslaget som Senterpartiet vil legge frem, er dårlig, og har allerede fått lunken mottakelse av bransjen selv, og politiet har advart mot en slik utvidelse.

Dessverre finnes det langt flere grunner

Selv med kun én stemme i inneværende periode, vil KrF være en garantist for en restriktiv og solidarisk rus- og alkoholpolitikk. Byens gater må oppleves trygge på kvelds- og nattestid. Erfaringer fra andre byer viser at en liberalisering av åpningstidene vil gi mer bråk og vold. Dette er hendelser som ikke bidrar til Sandefjord som en attraksjon på sommerstid.

Helseperspektivet er viktig i alkoholpolitikken, og det synes det som at Nilsen har glemt i sin iver etter å gi byen attraksjonskraft. Alkohollovens formål er å begrense skader, og som kommunepolitiker har Nilsen også et ansvar for å ivareta dette.
Forskning viser at 80 % av all utelivsvold er rusrelatert. Da er ikke nøkkelen å utvide skjenketidene, men ha mer fokus på flere kontroller for å forhindre overskjenking, og skjenking av mindreårige, for å forebygge alkoholrelaterte skader.

Sandefjord er heldige som har et rikt og mangfoldig kulturliv med masse liv og røre sommerstid, både i Sandefjord sentrum, og andre steder i kommunen. KrF heier på alle aktiviteter som gir byen attraksjonskraft men gir hensynet til helse en klar forrang fremfor næringspolitiske hensyn.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.