Ulykken skjedde under et motorshow på parkeringsplassen utenfor Bjerke travbane i Oslo. Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.19.

På motorshowet deltok det blant annet monstertrucker, men operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt sier til NTB at det var en personbil som deltok i arrangementet, og ikke en monstertruck, som kjørte inn i tribunen.

Showet var satt opp i Sandefjord tidligere denne måneden.

Bildeserie

Flere hundre kom for å se dette i går – klare for nytt show i kveld

– Ingen alvorlig eller livstruende skadd

Oslo universitetssykehus gikk til rød beredskap etter hendelsen, men opplyser at de fra klokken 20.30 er tilbake i normal beredskap.

Pressevakt Anders Beyer ved Oslo universitetssykehus sier til NRK at sykehuset har nok ressurser til å håndtere situasjonen.

– Det har kommet fire eller fem personer hit, og jeg har fått opplysninger om at fire personer er kjørt til legevakt. Ifølge opplysningene jeg har, er det ingen alvorlige eller livstruende skader, sier Beyer.

– Alvorlig hendelse

Innsatsleder Broberg sier at det var kaotisk på stedet da nødetatene ankom.

– Det var et massivt skadested innledningsvis med veldig mange mennesker og litt kaotisk hvor det tok litt tid å få kontroll. Det var vanskelig å komme til og vanskelig å komme ut og en god del sterke inntrykk på stedet, sier han.

Broberg opplyser at de har kontroll på føreren av personbilen.

Flere videoer av hendelsen

Politiet har noen teorier om hva som skjedde da bilen kjørte inn i tribunen.

– I tillegg har vi innhentet gode vitneopplysninger på stedet og videoer som er tatt, så vi begynner å danne oss et greit inntrykk av hendelsesforløpet, men etter en så alvorlig hendelse er det mye etterforskning som gjenstår, sier Broberg.

Politiet ber samtidig folk som sitter på bilder eller video fra hendelsen om å ta kontakt.

Avisa Oslo , VG og NRK har publisert videoer som viser ulykken. Videoene viser to biler som rygger i stor fart, før den ene bilen svinger og mister noe fart før den treffer tribunen der det sitter svært mange mennesker.

– Aldri opplevd lignende ulykke

Arrangøren av det omreisende monstertruck- og bilshowet, familien Aranis Klaas, er svært preget av det som har skjedd.

– Jeg håper ikke at folk er blitt for skadet, sier Daniel Aranis Klaas til Avisa Oslo.

Han og sønnen rygget hver sin bil i stor hastighet da sønnen plutselig mistet kontrollen og kjørte inn i tribunen. Aranis Klaas rakk ikke å snakke med sønnen før han ble fraktet bort av politiet.

Familien har drevet det omreisende showet i 47 år, og det er Aranis Klaas og sønnen som kjører bilene, monstertruckene og motorsyklene.

– Vi har gjort dette i lang tid og aldri hatt slike ulykker før. Vi har falt litt med motorsykkel selv, men aldri har andre folk vært involvert, sier Aranis Klaas.