Jeg opplevde i byen i dag en ytterst kjedelig hendelse. I min vanlige nærbutikk, Rema 1000 i Østerøyveien gikk som vanlig 100 % med munnbind, som Sandefjords egenmektige kommuneoverlege har fått nesten hele Formannskapet med seg på (unntatt FRP) at folk skal bruke i alle butikker.

Som regel får jeg gå i fred – uten munnbind – da jeg har ganske klare meninger om at dette slett ikke hindrer viruset i å passere ned i luftveiene, og faktisk er mer til skade enn til gagn. I dag ble jeg spurt av en ung høflig kassaansatt om maskebruk. Jeg viste han da et skriv jeg alltid har med, om maskefritak, og det var helt uproblematisk. Helt til en ilter middelaldrende dame blandet seg inn og syntes lite om at jeg gikk uten munnbind. Også en voksen mann blandet seg ufint inn, og syntes jeg burde flytte?

Jeg fortalte hva jeg synes om munnbindreglene, men begge disse stolte 110 % på at våre myndigheter ville oss vel, og at dette var en del av det «kollektive ansvaret" … Jeg sa at jeg hadde lyst til å beholde mine hjerneceller intakt … Det mest skremmende er at det i dag omtrent hersker det fullstendige diktatur i Sandefjord by. Det er også ytterst skremmende at det ikke skal være lov til å tenke sjæl – og annerledes enn kommuneoverlegen har bestemt. Disse to kranglefanter kunne jo for eksempel ikke vite om jeg av medisinske årsaker ikke kunne bruke munnbind, eller om det var andre årsaker.-.-.

De fant det kun for godt å hakke på den ENE i butikken som ikke brukte munnbind, og som faktisk klarer å tenke sjæl.. Tenk litt på det, dere to, når dere leser dette stykket. Dere vet ingen ting om min helsetilstand og grunnene til at jeg velger å puste inn ren luft og ikke luft full av CO2. Nå har Sandefjord kommune – igjen etter anbefaling fra vår livredde kommuneoverlege Augestad, valgt å forlenge munnbind-påbudet i 14 dager til......og deretter blir det sikkert enda en forlengelse, for folk stoler dessverre blindt på våre myndigheter … Hadde nevnte Augestad sagt at det var veldig fint som middel mot covid-19 å slepe et svært traktordekk i kjetting etter seg rundt i butikken, hadde 100 % godtatt dette også … Hvor lange skal vi godta dette tøvet, med folks totalt servile innstilling?