Vestfold ungdomsstrykeorkester inspirerte amerikanerne

Gjorde intrykk: 25 ungdommer fra Vestfold, anført av dirigent David Foster-Pilkington, tok turen over Atlanteren i vinterferien. Der fikk de muligheten til å bli bedre kjent med hverandre, og spille i H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits kirke.

Gjorde intrykk: 25 ungdommer fra Vestfold, anført av dirigent David Foster-Pilkington, tok turen over Atlanteren i vinterferien. Der fikk de muligheten til å bli bedre kjent med hverandre, og spille i H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits kirke. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ungdommens musikalitet, under ledelse av dirigent David Foster-Pilkington, inspirerte amerikansk korps til å planlegge tur til Vestfold i 2018.

DEL

25 ungdommer fra Vestfold valgte bort skiferie til fordel for tur til varme Florida i vinterferien.

Sammen med sin dirigent David Foster-Pilkington og fem foreldreledere dro de over Atlanteren for å bli bedre kjent, øve, samspille og holde konsert i H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits kirke sammen med Florida Youth Orchestra.

Inspirerende dirigent

Vestfold ungdomsstrykeorkester (VUSO) dirigeres på 27. året av David Foster-Pilkington, som med sin lune og motiverende framtoning har en spesiell evne til å inspirere unge musikere.

– For mange ungdommer i Vestfold legger hans innsats et vesentlig grunnlag for videre karriere som profesjonell musiker, sier turleder Martin Handeland.

Han forteller at Foster-Pilkington på denne turen inspirerte deres amerikanske venner i Florida Youth Orchestra med sin direksjon.

– De har derfor allerede nå signalisert at de ønsker å komme til Vestfold i 2018.

Ulike kulturer: Under oppholdet i Florida bodde ungdommene i Vestfold ungdomsstrykeorkester blant annet to døgn hos amerikanske vertsfamilier. De spilte også konsert sammen med Florida Youth Orchestra.

Ulike kulturer: Under oppholdet i Florida bodde ungdommene i Vestfold ungdomsstrykeorkester blant annet to døgn hos amerikanske vertsfamilier. De spilte også konsert sammen med Florida Youth Orchestra. Foto:

– Ikke veldig ulik norsk ungdom

Under oppholdet bodde ungdommene hos amerikanske vertsfamilier i to netter, og fikk muligheten til å bli godt kjent med sine jevnaldrende strykeinstrumentvenner.

– Amerikansk ungdom er ikke veldig ulik norsk ungdom, men det er farligere å være fotgjenger og syklist i USA. Vi registrerte også at søppelgjenvinning knapt er oppfunnet der borte, forklarer Handeland.

Ifølge Handeland hadde ingen av de norske ungdommene tidligere opplevd så mange måltider med bestikk, kopper og tallerkener av plast på en uke.

Men det var ikke bare musikk som sto i fokus under oppholdet i solskinnsstaten. Ungdommene rakk også en tur innom Universal Orlando Resort, der de tilbrakte hele 11 timer.

Oppholdet i Florida ble avsluttet på idylliske Miami Beach.

– Det å komme hjem til hvite jorder og minusgrader i Vestfold understreket klodens forskjeller, og hvor privilegerte vi er som har mulighetene til å utveksle kunnskap, musikalitet og samarbeid på tvers av kulturer og landegrenser, sier turlederen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.