N.K.S. Fylkesårsmøte 2019

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Norske Kvinners Sanitetsforening, Vestfold

avholdt årsmøte på Nestor Seniorutvikling i Melsomvik lørdag 27. april.

25 av Vestfolds 30 lokalforeninger var representert i tillegg til inviterte gjester og fylkesstyret, i alt 71 deltakere.

Fylkesleder Ingrid Jevne Schmidt ønsket velkommen til årsmøtet. De av foreningens medlemmer som har gått bort i 2018 ble minnet ved at det ble tent et lys og et minutts stillhet.

Årsmøtesakene ble gjennomgått. Årsrapporten viser aktivitet både på fylket og i lokallaga.

N.K.S. Vestfold har 2768 medlemmer pr. 31.12. 2018.

Fylkesstyret har gitt penger til overgrepsmottaket, krisesenteret og veiledningssenteret for pårørende rus og psykisk helse.

På årsmøtet i 2018 ble det vedtatt å inngå ny 3 årig fadderavtale med WHAEs lokalforening i Gullele, Addis Abeba. 19 av lokalforeningene deltar i fadderavtalen sammen med fylkesforeningen og vi sendte i 2018 kr. 38000,-. Dette bidrar til at kvinner får helseopplæring, kommer ut i jobb og tjener egne penger.

I august arrangerte velferdskomiteen det årlige inspirasjonstreffet for eldre på NESTOR Seniorutvikling i Melsomvik. Pensjonister og medlemmer fra sanitetsforeninger i Vestfold fikk et innholdsrikt og hyggelig opphold. Lokalforeningene betalte for oppholdet til sine gjester sponset av N.K.S. Vestfold.

Flere lokalforeninger har beredskapsgrupper. Horten, Holmestrand, Sandefjord og Larvik kommuner har avtale med sanitetsforeningene i sine kommuner.

Etter at årsmøtesakene var gjennomgått fikk vi videohilsen fra generalsekretær Grete Herlofson og organisasjonsleder Ellen Sofie Egeland. Vi skal fortsatt være nytenkende, modige og likestilte. De beskrev også viktigheten av Sanitetskvinnenes innsats i inn og utland.

Tema på fylkesårsmøte var Strategisk plan 2018 – 2024.

Det er et av våre arbeidsverktøy som beskriver våre prioriterte områder:

Fremme kvinners helse og livsvilkår.

Bidra til trygg og inkluderende oppvekst.

Skape trygge lokalsamfunn.

Seniorrådgiver kvinnehelse og forskning Elisabeth Swärd fra sekretariatet presenterte planen hvor målet var å gjøre den bedre kjent for oss, øke forståelsen for hva planen betyr i praksis og gi konkrete eksempler på hvordan lokalforeningene kan jobbe innenfor strategiplanen.

I etterkant var det gruppearbeid som skapte engasjement blant delegatene og alle reiste hjem med et nyttig arbeidsverktøy.

Fylkesstyret 2019 består av

Fylkesleder:Ingrid Jevne SchmidtFalkensten sanitetsforening

Nestleder: Ellen MidtvikLarvik

Styremedlem:Elin Hvaal Rødbøl

Hanne SolemFramnes

Tone ElvenesHolmestrand

Unni StangvikNanset

Bente IhlestadSem

Varamedlem:Gunn PerryFramnes

Ragnhild EvensenÅsgårdstrand

Årsmøtet ble avsluttet med hyggelig middag i Villa Åsly.

Takker alle som bidro til et vellykket fylkesårsmøte.

Ingrid Jevne Schmidt

Fylkesleder N.K.S. Vestfold


Send inn tekst og bilder «

Her kan du sende inn stoff og bilder til nett og papir!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken