Nå blir det billigere å ta buss til toget

SPARER: Kjøper du månedskort i Vy-appen sparer du penger framover når du tar buss til og fra toget.

SPARER: Kjøper du månedskort i Vy-appen sparer du penger framover når du tar buss til og fra toget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange velger å ta bil til og fra togstasjonen. Nå skal billigere billetter få flere til å la den stå og heller reise kollektivt hele veien.

DEL

Nå kan reisende kjøpe et billigere 30 dagers periodekort for buss i Vestfold og Telemark i Vy-appen, og dermed ha alle reisebevis i en app. Det skal gjøre det enklere å reise mer miljøvennlig i regionen. 

– Vi har et godt busstilbud til mange av stasjonene i regionen som vi ønsker at enda flere skal benytte seg av, sier fylkesordfører Rune Hogsnes i Vestfold i en pressemelding.

Dette er et samarbeid mellom Vy, Vestfold Kollektivtrafikk, som er eid av Vestfold fylkeskommune, og Farte, som er eid av Telemark fylkeskommune. For en voksen vil det koste 500 kr å kjøpe et slikt periodekort gjennom Vy-appen, det er 240 kr rimeligere enn et ordinært Vestfoldkort. 

Periodebilletten i Vestfold:

■ Når du kjøper en 30 dagers periodebillett i Vy-appen til/fra togstasjonene i Vestfold (gjelder også Drammen stasjon), får du mulighet til å kjøpe tilleggsproduktet Vestfoldkortet for 500 kr. Med dette produktet kan du reise så mye du ønsker med lokalbussene i hele Vestfold.

■ Ett ordinært Vestfoldkort Voksen koster 740 kr så du sparer 240 kr pr. mnd.

Student: Er du student, kan du kjøpe tilleggsproduktet Vestfoldkortet Student for 300 kr i Vy-appen. Et ordinært Vestfoldkort, UngVoksen (20-29 år), koster 430 kr så da vil spare 130 kr pr. mnd.

Tror flere vil velge buss

– Jo enklere det blir å reise kollektivt, jo flere vil reise miljøvennlig og ta bussen til og fra togstasjonene istedenfor å for eksempel sette seg i bilen, sier Trond Myhre, markedsdirektør i Vestfold Kollektivtrafikk.

Vy er også glad for å kunne tilby denne løsningen til sine kunder, kan kommersiell direktør i selskapet, Sigurd Bay, fortelle: 

– Vi jobber hver dag for å finne de gode og miljøvennlige kundeløsningene, når det gjelder selve reisen og hvordan du bestiller, betaler og får informasjon om reisen din. Samarbeid er viktig for å finne disse løsningene og vi glade for kunne tilby bussbilletter i appen vår, slik at du finner det du trenger på ett sted.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken