Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det billigere å ta buss til toget

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange velger å ta bil til og fra togstasjonen. Nå skal billigere billetter få flere til å la den stå og heller reise kollektivt hele veien.

Nå kan reisende kjøpe et billigere 30 dagers periodekort for buss i Vestfold og Telemark i Vy-appen, og dermed ha alle reisebevis i en app. Det skal gjøre det enklere å reise mer miljøvennlig i regionen. 

– Vi har et godt busstilbud til mange av stasjonene i regionen som vi ønsker at enda flere skal benytte seg av, sier fylkesordfører Rune Hogsnes i Vestfold i en pressemelding.

Dette er et samarbeid mellom Vy, Vestfold Kollektivtrafikk, som er eid av Vestfold fylkeskommune, og Farte, som er eid av Telemark fylkeskommune. For en voksen vil det koste 500 kr å kjøpe et slikt periodekort gjennom Vy-appen, det er 240 kr rimeligere enn et ordinært Vestfoldkort. 

 

Periodebilletten i Vestfold:

■ Når du kjøper en 30 dagers periodebillett i Vy-appen til/fra togstasjonene i Vestfold (gjelder også Drammen stasjon), får du mulighet til å kjøpe tilleggsproduktet Vestfoldkortet for 500 kr. Med dette produktet kan du reise så mye du ønsker med lokalbussene i hele Vestfold.

■ Ett ordinært Vestfoldkort Voksen koster 740 kr så du sparer 240 kr pr. mnd.

Student: Er du student, kan du kjøpe tilleggsproduktet Vestfoldkortet Student for 300 kr i Vy-appen. Et ordinært Vestfoldkort, UngVoksen (20-29 år), koster 430 kr så da vil spare 130 kr pr. mnd.

 

Tror flere vil velge buss

– Jo enklere det blir å reise kollektivt, jo flere vil reise miljøvennlig og ta bussen til og fra togstasjonene istedenfor å for eksempel sette seg i bilen, sier Trond Myhre, markedsdirektør i Vestfold Kollektivtrafikk.

Vy er også glad for å kunne tilby denne løsningen til sine kunder, kan kommersiell direktør i selskapet, Sigurd Bay, fortelle: 

– Vi jobber hver dag for å finne de gode og miljøvennlige kundeløsningene, når det gjelder selve reisen og hvordan du bestiller, betaler og får informasjon om reisen din. Samarbeid er viktig for å finne disse løsningene og vi glade for kunne tilby bussbilletter i appen vår, slik at du finner det du trenger på ett sted.

 

Les også

Hybriden går fortsatt ikke på strøm

 

 

Les også

160 kroner skiller byens billigste og dyreste vaskehall

 

Kommentarer til denne saken