Det har nesten blitt en tradisjon denne vinteren at været svinger mellom bitende kulde og plussgrader, samt snø og regn om hverandre. Og nå blir det altså væromslag nok en gang.

I helga krøp gradestokken ned mot 15 kuldegrader i Sandefjord. Det viser værdata fra Meteorologisk Institutts målestasjon på Torp.

I Svarstad krøp gradestokken helt ned til 23 minusgrader, ifølge Østlands Posten.

Men det siste døgnet har gradestokken kun pekt en vei, og det er oppover. Og mandag ettermiddag var bitende kulde byttet ut med én snau plussgrad i kommunen vår. Og mildere skal det bli i de kommende dagene.

– Varmere luftstrømmer er i ferd med å trekke nordover og temperaturen er stigende, sier statsmeteorolog Martin Granerød til ØP.

Værvarslet for Sandefjord viser oppholdsvær den kommende uka. De første dagene blir det gråvær og opp mot seks plussgrader. Mot slutten av uka kommer sola på besøk, og da kan det også bli noe kjøligere igjen.

Ifølge yr.no kan temperaturen da svinge fra fire-fem plussgrader på dagtid, til noen få minusgrader på nattetid.

Flere steder i kommunen vår er det nå flotte skiforhold. Og for de som frykter at plussgradene skal, kommer Granerød med en beroligende beskjed. Han tror nemlig det vil være gode muligheter til å fortsette skisesongen i dagene som kommer.

– Ja, det tror jeg, for det kommer ikke noe særlig med regn. Når det er opp mot sju grader, vil snøen gradvis smelte. Men ikke alt på en gang, så lenge det er relativt kjølig. Så jeg tror det fortsatt vil være fine skiforhold i områdene der det ligger snø, sier han.