Sist gang Sian besøkte Sandefjord runget ord som "kloakkrotter" og "avskum" over Torvet i Sandefjord.

Hensikten er å forenkle sammenhenger, bruke stygge ord - Sandefjord er i deres øyne en "voldsby", og peke på utsatte grupper og provosere fram reaksjoner. Det er spesielt farlig nå som den rasismedømte høyreekstremisten Rasmus Paludan har klart å sette fyr på Sverige.

LES OGSÅ: Står sammen mot SIAN-besøk: – Vi skulle helst sett at de blir hjemme

Metoden til Paludan har vært å opptre like ved boligområder med mange ikke-vestlige innvandrere, sette fyr på koranen og rope stygge ord mot de som tillater seg å bli krenket av handlingen.

Det er nok innenfor ytringsfrihetens vide rammer å brenne religiøse bøker og rope stygge ord. Det er bare så veldig lite dannet, og heller ikke veldig smart.

Det er både ulovlig og lite smart å kaste stein mot de som utfører slik handlinger fordi man er krenket. Men min mistanke er at det er akkurat slike handlinger ekstreme ønsker å provosere fram.

Men det er ikke slik vi vil ha det i Sandefjord.

Det er derfor lett å være enig i de folkevalgte i Sandefjord som denne gangen er samstemte om å ikke verdige Sian med en motdemonstrasjon. Sian skal etter mye fram og tilbake få lov stå på Torvet lørdag. Det er meldt pent vær og ingen er tvunget til å møte opp for å høre nye ukvemsord og usaklige generaliseringer.

LES OGSÅ: Sian fikk først ja til sin Torvet-markering. Nå har kommunen snudd: – Jeg klarer ikke å se at det er så problematisk

Min oppfordring til alle er: Styr unna. La oss gjøre noe annet denne lørdagen. Stell i hagen. Dra på tur. Skal du handle på Hvaltorvet så benytt inngangen på baksiden, gå inn på sørsiden - men samme hva du gjør: Ikke gi Sians aksjon mer oppmerksomhet enn de fortjener. Det vil si ingenting.

Det er Sandefjords Blads oppfatning om at det skal være mulig å diskutere integrering, religion og innvandringspolitikk med innestemme, respektfullt og med saklighet.