Nå er hele dette området fredet – det må du huske på fra torsdag

FREDET OMRÅDE: Nå er dette området på 1.600 dekar fredet i Sandefjord. I fredningsområdet er det forbudt å fiske med redskap som kan fange hummer.

FREDET OMRÅDE: Nå er dette området på 1.600 dekar fredet i Sandefjord. I fredningsområdet er det forbudt å fiske med redskap som kan fange hummer. Foto:

Torsdag starter hummerfiskesesongen. I Sandefjord må du styre unna det nye fredningsområdet.

DEL

– Vernet gjør at det ikke er lov til å fiske med andre redskaper enn håndsnøre, fiskestang, juksa, dorg eller snurpenot i området, opplyser Pål Abrahamsen, miljørådgiver i Sandefjord kommune.

Verneområdet er på 1.600 dekar, og er gjeldende innenfor Tranga i Sandefjordsfjorden.

– Det er Sandefjord dykkerklubb som i samarbeid med Sandefjord kommune har tatt initiativ til etablering av hummerfredningsområdet. Det er fra 2017 til 2020 gjennomført en omfattende opprydding av forurenset sjøbunn og det er utplassert habitater for hummer og fisk i området, hvor det allerede er flyttet inn hummer, skriver Abrahamsen.

Selve fredningen er et resultat av et vedtak fra juni i år, om å søke Fiskeridirektoratet om etablering av et hummerfredningsområde i indre del av Sandefjordsfjorden.

Ti nye fredningsområder landet over

Fiskeridirektoratet har opprettet ti nye fredningsområder for hummer. Totalt er det dermed 51 fredningsområder.

– Vedtaket har bare positive effekter for en sårbar hummerbestand, sier regiondirektør Siri Meling i Fiskeridirektoratet region Sør til NTB.

De ti nye fredningsområdene er Løperen og Kvernskjær i Hvaler kommune, Rauerfjorden i Fredrikstad kommune, Mossesundet i Moss kommune, Son i Vestby kommune, Mulodden i Holmestrand kommune, Karslvikodden i Tønsberg kommune, Sandefjordsfjorden i Sandefjord kommune, Skallefjorden og del av Blindleia i Lillesand kommune, Sandvigsdalsfjorden i Kristiansand kommune og Fladholmen i Sola kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.