Gå til sidens hovedinnhold

Nå må det ryddes plass til høyhus!

Artikkelen er over 2 år gammel

Kjære Sandefjord kommune!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå må det ryddes tomt og kommuneplan asap for å gjøre plass til et høyhus! For skal vi tro det vi leser, så er ikke Bærum kommune så interessert i å bli vertskapskommune for Verdens havsenter.

De er altså i ferd med å si nei takk til å bli sete for verdenshavenes hovedkvarter som skal samle ledende kunnskaps-, innovasjons- og forskningsmiljøer knyttet til bærekraftig fiskeriforvaltning, skipsfart, havteknologi, havbruk, laboratorier, vitenskap, forskning og interesseorganisasjoner. I tillegg skal dette senteret inneholde leiligheter, hotell, kontorer og konferansefasiliteter.

Bildeserie

Det store blå - se bildene

SE BILENDE HER:

Hvorfor Bærum vil si nei til dette, det gidder vi ikke å spekulere i, men det vi er gode på vi som er fra fjord’n, er å ønske velkommen til folk og prosjekter som tør å tenke stort.  

Så nå, nå må dere få Røkke & Co til å tenke Sandefjord, og det fortere enn svint! For administrerende direktør i Rev Ocean, Nina Jensen sier til DN at dette kommer til å bygges uansett. Kampen er allerede i gang.

Dette er kanskje den store, ukjente muligheten omdømmeprosjektet «Tenk stort, tenk Sandefjord» som kommunen og næringslivet sammen startet i 2015, har ventet på. Ett av målene med omdømmeprosjektet var jo å sikre at Sandefjord skulle være det stedet man tenkte på når man vil etablere ny næringsvirksomhet. Og nå står altså Verdens havsenter der som en mulighet.

Dette prosjektet passer også inn som hånd i hanske i kommunens pionerarbeid da de i 2018 vedtok at FNs bærekraftsmål skal ligge til grunn for ny kommuneplan 2019-2031. Verdens havsenter er ikke bare et kommersielt prosjekt, men også et samfunnsnyttig prosjekt. Bedre blir det ikke.

Kjære ordfører, ta opp mobilen og selg inn Sandefjord for hva det er verdt, vi har alle argumentene for at nettopp vår by egner seg ypperlig til å være vertskap for Verdens havsenter. Vi har alt. Folka, fjorden, havnen, flyplassen, arealene, næringslivet, beliggenheten - og vi har historien. Siden vikingtiden har Sandefjord vært kjent som en stolt sjøfartsby, det fantes vel knapt et verdenshav hvor Sandefjordsbåter ikke seilte.

Tenk dere da, hadde det ikke vært morsomt å få verdens største forsknings- og ekspedisjonsskip (REV) – med Sandefjord skrevet på akterstavnen?   

Ordfører, ta den telefon nå!

ANDRE MENINGER:

Kommentarer til denne saken