Sebastian Vinje Hauge reagerer på tilbudet. Han melder derfor ifra om noe han synes er en merkelig praksis.

– VY oppfordrer i appen sin å skrive «Sandefjord Lufthavn Torp» istedenfor «Torp Stasjon» for å få shuttlebussen inkludert i planleggingen av ankomsttidspunkt. Men gjør man dette vil billetten koste 35 kr ekstra, forteller Hauge som bor i Sandefjord og jobber ved flyplassen.

Han sier også at det som gjør det hele ekstra irriterende, er at sjåførene som kjører bussen forteller at turen mellom togstasjonen og flyplassen er gratis, at den er inkludert i togbilletten – slik som det alltid har vært.

LES OGSÅ: Dobbeltspor langt ned på prioriteringslisten

Var gratis tidligere

Ifølge kommunikasjonsdirektør hos Vy, Elin Myrmel-Johansen ønsker Vy å lage et bedre tilbud til kundene, det er en av grunnene til at det nå tas betaling for tur med shuttlebussen mellom togstasjonen og flyplassen. Dette er helt nytt fra og med 1. august.

– Tilbudet om shuttlebuss er et trepartssamarbeid mellom fylkeskommunen, flyplassen og Vy tog. Det er Tide som kjører shuttlebussen etter at de vant en anbudsrunde. Både flyplassen, fylkeskommunen og Vy vil gjerne ha mange og gode avganger. Flyplassen markedsfører tilbudet og Vy bestiller og betaler fylkeskommunen for så mange avganger det er rom for, basert på etterspørselen fra kundene, forklarer Myrmel-Johansen.

Det stemmer at man får kjøpt hele turen som én billett, både bussturen og togbilletten, men kun om man kjøper billett hos Vy til Sandefjord Lufthavn Torp. Ønsker man ikke å ta shuttlebussen, bestiller man kun billett til Torp stasjon.

– Det er riktig at det nå koster noen kroner ekstra å ta bussen til og fra flyplassen, sier Myrmel-Johansen.

LES OGSÅ: Vy-appen sender flypassasjerer gående over åkeren: – Fører til farlige situasjoner

Ikke fornøyd med tilbudet

Schuttelbuss-reisende Hauge sier at han ikke er videre imponert over tilbudet til Vy på kveldstid.

– Jeg var nokså skuffet da jeg ankom Sandefjord Lufthavn Torp fra Trondheim med et Widerøe-rutefly klokken 22.00 fredag 28. juli og opplevde at bussen ikke gikk. Det til tross for at siste tog går mye senere på kvelden både mot Sandefjord og Oslo.

Han lurer på om det er mangel på arbeidskraft, eller en planlagt strategi.

– Er det noen i dress og slips som ikke vet hva kollektivt betyr? Jeg føler at det er helt nødvendig å fokusere på problemstillingen for å få en endring i praksisen her. Det er vanskelig å redde miljøet om det ikke finnes alternativer til kollektiv transport, sier han.

Viktig tilbakemelding

Myrmel-Johansen og Vy ønsker at så mange som mulig skal benytte seg av kollektivtilbudet.

– Tilbakemeldingen fra Hauge er viktig å få. Vi forsøker å tilby flest mulige avganger med shuttlebussen og har en tett dialog med flyplassen. Vi lytter til kundene, men per i dag dekker vi dessverre ikke alle avgangene, sier hun.

Vy har allerede satt opp en ekstra avgang med shuttlebussen på lørdager og vil vurdere og sette opp ekstra avganger dersom etterspørselen øker, for eksempel på fredagskvelder.

LES OGSÅ: Torp stasjon: Et bedrag på skinner