Gå til sidens hovedinnhold

Nå må innreisekarantenen snart opphøre !

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et år har grensene til Sverige vært stengt, og de fleste (unntatt Erna Solberg & co.) syntes dette er både trist og totalt unødvendig. I en tid da stadig flere har blitt vaksinert, både en og to ganger, burde ikke dette være så vanskelig. Når man har fått to vaksiner av Pfizer, er man fullvaksinert, med en beskyttelsesgrad på ca. 90 %.

I juni skal etter planen vaksinasjonssertifikatene være klare. Jeg ser overhodet ingen grunn til at man da skal forlenge den totale grensestenging med tvungent opphold på et karantenehotell, til den nette sum av 5000 kroner for 10 dager. Alle som er fullvaksinert, burde reise så mye de ville ut og inn i landet igjen.

Når Regjeringen i Revidert statsbudsjett setter av 1,1 milliard kroner til mulig «fortsatt karantenehotell-ordning» fram til 10. november, er det på høy tid å si STOPP! Dette vil vi slett ikke finne oss i.

Når smittetallene går ned, antall innleggelser på sykehus synker for hver dag og R-tallet er på 0,7, er det ingen grunn til å holde grensene stengt.

Kanskje på tide med et lite opprør, om dette sludderet fortsetter. Om noen tusen tar turen til Svinesund/ Nordby og kontant nekter å både teste seg på grensen og å reise til et karantenehotell, vil myndighetene måtte gi opp dette tøvet. Jeg begynner nå, etter et år med stengte grenser, å forstå hvordan folk i Øst-Tyskland hadde det fra 1961 til 1989.

Jeg hadde aldri i min fantasi trodd at vi skulle komme i en slik situasjon, fordi våre myndigheter med Erna i spissen har fått total panikk, for noe som for de aller fleste er en mild influensa som man har skremt vettet av folk med.

Det ser jeg ikke minst på mine turer i dagligvarebutikkene, hvor jeg er den absolutt eneste som ikke går med «ansiktsbleie». Det skuffer meg enormt at ikke flere folk klarer å «tenke sjæl», og ikke forstår at ansiktsmaske hjelper uhyre lite mot virus. Det blir som holde myggen ute ved å sette opp hønsenetting på verandaen sin.

Kommentarer til denne saken