Napern har fått midler fra Helsedirektoratet, Sparebankstiftelsen og Musikkutstyrsordningen for å gjøre et løft på musikk- og teaterfronten i Sandefjord.

– Med nesten 700.000 kroner smeller vi i gang med et eget teater og musikkprosjekt på ungdomshuset rett over jul, sier teaterrådgiver Marius Granholt.

Ungdomskoordinator Jarle Hem, forteller at de nå kan realisere alt de har søkt om penger til og at de har fått tildelt midler på alle søknader de har sendt ut. Han nærmest bobler over når han forteller om alle de spennende prosjektene de skal i gang med.

– Totalt har Naper`n fått inn 2,1 millioner på søknader og tildelinger siden de startet. Dette går direkte tilbake til ungdommen i form av opplevelser og lærdom. Vi kaller det «Stas-støtte», sier ungdomskoordinator Jarle Hem.

LES OGSÅ: Naper'n ber om mer penger – igjen

Han legger til at dette kommer på toppen av de kommunale midlene de får. De kommunale midlene går til kjedelige ting som drift og ansatte.

Naper revy

Noe av det første som står på lista er å etablere en egen revy på Napern. Han mener at det er et behov for enda en revy i byen, selv om ungdomsskoler og videregående setter opp revy. Kanskje en litt friere revy, ikke så opphengt i tema og sjanger.

LES OGSÅ: Ikke en gang tonene er sure på Napern

– Her skal ungdommen gjøre sitt eget innhold og lære tverrfaglig om musikk, teater, revy og den tekniske delen. Samtidig som mediegruppa kan stå for markedsføring, omtaler og filmingen, sier en entusiastisk Jarle Hem.

Til revyprosjektet har Napern fått med seg Heljar Berge som primus motor på det faglige og sosiale. Heljar har vært brukt med stor suksess på tidligere prosjekter. Selve ideen om revyprosjektet stammer fra arrangementet kalt «Wokenatt» der Heljar underviste i teatersport og improteater.

– Det er det som er så herlig med friske midler, det at vi kan få inn gode ressurspersoner, som Heljar Berge i slike prosesser, forteller Jarle Hem.

Musikkmiljøet i byen

Pengene skal også gå til å dekke ungdomsmiljøet med band og musikk. Nå er det alt bygget et musikkstudio på huset, så neste skritt nå er å starte plateselskap. Der er alt navnet kommet på plass og det skal hete: Småplate-selskapet.

Det er i dag et samarbeid mellom Blues Factory, UKM og Napern som fungerer veldig bra, men pengene skal også gå til utvidelse av musikkmiljøet. Det er planlagt å lage et eget bandrom på huset og ruste opp musikkbiten med nye instrumenter.

LES OGSÅ: Nytt musikkstudio på Napern

– Vi har i dag et veldig bra musikkmiljø på Napern, der vi stadig har proffe musikere innom for å lære bort av sine kunnskaper. Gutta fra Melodu gjør en kjempejobb her og nå har vi fått til et samarbeid også med Dj Kimichi. Han skal ha Dj og elektronika-opplæring på mandager og tirsdager. Det er noe både vi og ungdommen ser fram til, forteller Marius Granholt.

Godt besøkt

Naper`n er blitt et samlingssted for ungdommen i byen og det er i gjennomsnitt 50–100 ungdommer innom på hver åpningsdag.

– Vi rundet 9000 besøk av ungdom rett før jul, sier Jarle hem.

LES OGSÅ: Det spirer stadig mer på Napern: Matsatsing for millioner

På huset er det noe for alle. Det finnes musikkgruppe, dans, mat, mediegruppe, redesign, graffiti og skate gruppe for å nevne noen. Huset er åpent mandag og tirsdag fra 14.00 til 19.00 og onsdag er det åpent 14.00 til 21.00