– Vi har fått tillatelse til å bygge i andre kommuner i nærheten

Coop Norge Eiendom ønsker å reise et byggevarehus på 4.000 kvadratmeter grunnflate og en høyde på syv meter like ved E18 på Fokserød.

Coop Norge Eiendom ønsker å reise et byggevarehus på 4.000 kvadratmeter grunnflate og en høyde på syv meter like ved E18 på Fokserød. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fylkesmannen har sendt søknad om nytt byggevarehus på Fokserød i retur til Sandefjord kommune.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Vi ønsker primært å utvikle oss på det stedet der vi allerede er etablert, men vi har fått tillatelse til å bygge i nærliggende kommuner, så vi er ikke avhengig av å få bygge i Sandefjord.

Det sier utviklingssjef i Coop Norge Eiendom AS, Are Gulsett.

Nei ble til ja

Rådmannen i Sandefjord anbefalte i mars politikerne å si nei til Coop Norge Eiendoms søknad om å anlegge et byggevarehus i Sandefjord.

Byggevarehuset er tenkt bygget ved E18 rett nord for deres eksisterende varehus på Fokserød.

Han mente prosjektet ikke er i tråd med gjeldende kommuneplan, og at det også strider mot regional plan for handel og sentrumsutvikling.

Politikerne i Sandefjord vendte tommelen ned for rådmannens anbefaling, og hilste Coop Norges nye varehus velkommen til byen.

LES: Rådmann-nei til Obs Bygg

Ja ble til tja

Like positiv er ikke fylkesmannen i Vestfold, som har sendt saken tilbake til Sandefjord. Fra det holdet blir det pekt på at det ikke foreligger noen handelsanalyse, og at kommunen ikke har tatt stilling til om tiltaket omfattes av plan- og bygningslovens § 12–1 3. ledd.

Der heter det at for gjennomføring av større bygge- og anleggstiltak og andre tiltak som kan få vesentlige virkninger for miljø og samfunn, kreves det reguleringsplan.

Fylkesmannen vil heller ikke ta stilling til søknaden før de har fått kommunens vurdering av om tiltaket kan få vesentlige virkninger for miljø og samfunn.

LES OGSÅ: - Urettferdig om Ikea får lov

Ønsker å bygge nå

Hvor lang tid ny behandling vil ta er uvisst, og ifølge utviklingssjef i Coop Norge Eiendom AS, Are Gulsett, så ønsker kjeden å starte byggingen av nytt varehus umiddelbart.

LES OGSÅ: Ikea trenger et par år på å bygge sitt varehus
 

Artikkeltags