Ruster opp lekeplasser

Godt samarbeid: Øyvind Rotner, Espen Jensen og Liv Beate Dahle er veldig fornøyde med resultatet av den nyrestaurerte lekeplassen.

Godt samarbeid: Øyvind Rotner, Espen Jensen og Liv Beate Dahle er veldig fornøyde med resultatet av den nyrestaurerte lekeplassen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I 2014 startet Framnes og Vindal nærmiljøutvalg en prosess med å restaurere og oppgradere lekeplasser. Nå er de i mål med to av dem.

DEL

Framnes og Vindal Nærmiljøutvalg har fått støtte fra Park- og idrettsavdelingen i Sandefjord kommune, som bistod med 100.000 kroner i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB.

Hensikten med å fornye lekeplassene og å kunne restaurere og oppgradere dem er at barnas trygghet i høyeste grad er i fokus.

Tirsdag var det den offisielle åpningen av Framnes lekeplass i Ole Weggers vei med representanter fra Framnes og Vindal nærmiljøutvalg, Park- og idrettsavdelingen og Sparebankstilftelsen DNB.

- Nå har vi frisbeegolf, barnehusker, vippehuske, nye mål, benker og et stort lekestativ, forteller Espen Jensen leder i Nærmiljøutvalget.

Lek for hele familien

Jensen mener det er viktig at en lekeplass skal kunne være et tilholdssted fra småbarnsalder til ungdomsalder. Målet med lekeplasser er å kunne skape et sted der hele familien kan være sammen.

- Nå har vi endelig fått utstyr som møter en bredere aldersgruppe, legger Jensen til.

Mens prosjektet får økonomisk støtte gjennom Sparebankstiftelsen DNB og park- og idrettsavdelingen, deltar også nærmiljøet aktivt til i prosessen. Frivillige i nærmiljøene, Sandar og Framnes musikkorps, Vesterøya menighet, Frilynt, Framnes skole, FAU og beboere fra Framnes og Vindal har alle deltatt i dugnadsarbeidet med å ruste opp lekeplassene.

- Vi syntes det er veldig viktig å støtte barn og unge og at det er gøy å se så stor grad av dugnadsånd, sier Liv Beate Dahle fra Sparebankstiftelsen DNB.

- Med et dugnadsprogram gjennom kommunen, gir det en stor suksessfaktor, sier Espen Jensen.

Glade barn: Barna som møtte opp på den offisielle åpningen av Framnes Lekeplass var veldig fornøyde med det nye lekestativet.

Glade barn: Barna som møtte opp på den offisielle åpningen av Framnes Lekeplass var veldig fornøyde med det nye lekestativet. Foto:

Flere prosjekter på vei

Øyvind Rotner fra park- og idrettsseksjonen i Sandefjord kommune er veldig fornøyd med samarbeidet med nærmiljøutvalget. Rotner mener dugnadsordningene er gode ved å kunne generere mye aktivitet ved lite bruk av ressurser.

- Vi er et viktig redskap for å iverksette gode tiltak med barn og unge, sier Rotner og fortsetter:

- Vår oppgave er å bidra og gi innspill. Det er mange aktører som spiller med for å få til slike prosjekter.

Foreløpig er det Vindal lekeplass og Framnes lekeplass som er ferdig restaurerte. Likevel er det fortsatt flere små og ulike prosjekter på vei.

- Vi får strekt oss ut i nærmiljøene og skaper "liv mellom husene", sier Jensen.

Barna er enige

Samtlige er enige om at det nye lekestativet er det beste på lekeplassen på fordi den er ny og spennende. "DER!" roper alle barna i kor og peker mot lekestativet, da de får spørsmål om hva de liker best på den nye lekeplassen.

Marie Graff Røvde (13) og søsteren Nora Graff Røvde (10) er tilstede på åpningen av lekeplassen og er veldig fornøyd med den nye lekeplassen.

- Det er veldig hyggelig at de fikser og reparerer en gammel lekeplass slik at flere vil komme å leke, sier Marie.

- Fotballbanen er best, den er så stor og fin, fortsetter Nora.

Artikkeltags