Dette sier Anette Krohn Henriksen (voksne for barn) og Elisabeth Fevang (leder i Frivilligsentralen).

– Vi opplever at det er vanskelig å rekruttere til natteravntjeneste om dagen. Derfor oppfordrer vi alle til å bidra med en sosial samfunnsinnsats, sier de.

De frir derfor til næringslivet og til mannen i gata, unge og gamle. Kan du by på en natt en helg, så er du velkommen, sier de to. De forteller at de har fått høre om mange positive hendelser fra natteravnere i Sandefjord. Flere melder om at det var en hyggelig opplevelse å gå natteravn. Flere opplevde klapp på skulderen og positive tilbakemeldinger om at voksenpersoner var i bybildet fra 23-03.

– Målgruppen er spesielt de unge, men vi er der for alle, også dama på 50 pluss som havnet utpå med en drink for mye, legger Krohn Henriksen til.

LES OGSÅ: – Foreldre må tørre å spørre og grave

De forteller at det foregår mye godt forebyggende arbeid i Sandefjord. De peker på viktigheten av å gjøre det lokalt, på den enkelte skole, der hvor ungdommen er, og ute i byrommet som natteravn.

- Vi trenger flere til å gjøre en innsats for å skape et trygt og godt lokalsamfunn. Da er det viktig at vi bryr oss og stiller opp for hverandre, sier Krohn Henriksen