Gå til sidens hovedinnhold

Nå får du betaling for å samle inn havplast

Artikkelen er over 4 år gammel

Responsen var overveldende da finn.no nylig startet en kampanje der de betaler folk for å samle inn havplast.

For kort tid siden ble «Ønskes kjøpt: havplast» lansert, der finn.no gjorde det klart at de vil kjøpe 1000 sekker med plastsøppel fra norskekysten for 100 kroner sekken.

Kampanjen går ut på den som melder seg interessert, får tilsendt sekker til å samle inn i plast i. Når sekken er full, leverer samleren den til en gjenvinningsstasjon og tar bilde der sekknummeret er synlig.

Bildet skal så deltakeren bruke i en Finn-annonse som legges i kategorien Havplast. Deretter kjøper finn.no sekken for 100 kroner.

Marked for havplast

Bakgrunnen for innsamlingsaksjonen er at den nettbaserte markedsplassen vil teste om det går an å lage et marked for havplast på en enkel måte.

LES OGSÅ: Hver dag fyller de en søppelsekk med plast fra havet

«Vi bruker minst mulig penger på organisering, og mest mulig på å betale folk for innsatsen. Så vidt vi vet er det ingen som har prøvd å lage et marked for kjøp og salg av havplast enda, så da tester vi det», skriver de på hjemmesiden.

De legger til at de er fullstendig klar over at det kommer til å koste mer enn 100.000 kroner å tømme havet for plast.

«Vi prøver bare å finne ut om denne måten kan funke. Vi dypper tåa litt i vannet. Og 1000 sekker med havplast hjelper jo i hvert fall litt. Blir prosjektet populært skal vi jobbe for å ordne mer».

Betaler for innsatsen

Der understrekes det også at det de betaler for ikke er sekkens innhold, men innsatsen som er lagt ned for å samle inn havplasten:

«Først og fremst betaler vi for innsatsen. Det er dessuten gjenvinningsstasjonene som har det beste apparatet til å ta imot havplast per nå. Vi jobber kontinuerlig med å finne ut hva vi kan gjøre med plasten og hva den kan brukes til».

LES OGSÅ: Plasten dekker hele stranda

Det er ikke aldersgrense for å delta, og responsen har ifølge finn.no vært overveldende. På under ett døgn ble alle de 1000 sekkene bestilt.

Det bestilles nå derfor nye sekker, og det deles ut maksimalt to sekker per person som vil delta.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.