Gå til sidens hovedinnhold

Nedbygging av sjøfronten i sentrum av Sandefjord

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er det igjen krefter i gang for å forsøke å sikre seg økonomisk vinning på bekostning av byens felles immaterielle ikke fornybare verdier.

Som innfødt bygutt med oppvekst på Oddefjell er det å være vitne til den nedbyggingen av sjøfronten som pågår, til å begynne å grine av. Er det ikke slik at utsynet over indre havn gir dem som kan nyte synet, en følelse av Sandefjord?

Det er åpne områder som lyset og frisk sjøluft kommer til i. Bare det å kjøre/sykle, eller gå Strandprommenaden og Kilgata i dag, gir en kontakt med sjøen som vi burde sette pris på!

Dessverre blir den sakte borte. Denne gata er i ferd med å bli ei bakgate som det aldri mer kommer sollys i. Ei gate full av støv uten sol tilhører havnebyer vi ikke nødvendigvis liker å sammenlikne Sandefjord med.

Er det riktig at denne immaterielle verdien skal veksles inn i noe så forgjengelig som kroner? Kroner til noen meget få som kanskje har til saltet sitt fra før?

Det er visst nok politikerne som treffer de «rette» avgjørelsene. Kan vanskelig tenke meg det er særlig mange av dem som egentlig blir berørt av det de vedtar.

Det finnes visst et mye brukt argument som sier at ingen har krav på utsikt. Nei det kan hende, men kan det være rett at noen har krav på å ta den fra noen som allerede har den da? Det hadde vært fint om de som tar de «rette» avgjørelsene, kunne vurdert den siden av saken.

Det er vel fra sentralt hold gitt noen signaler om at bydeler /nærmiljøutvalg skal gis innflytelse på utvikling i sitt nærområde. Politikerne i bystyret er vel gjennom dette pålagt å ivareta at så skjer. Bjerggata og omegn vellag  er et slikt forum som bør høres.

Kanskje det er lurt å bygge blokker og høye hus inntil fjellene rundt sentrum? Da vil de ikke ta utsikten fra andre enn trolla. Ikke ville de ruvet i terrenget heller.

Kunne jo begynne med Kamfjordåsen og Mokollen?

Vennligst bevar en åpen sjøfront til glede for veldig mange i Sandefjord.

Kommentarer til denne saken