Gå til sidens hovedinnhold

Nei, Bønnelista, «homo» er ikke et skjellsord

Artikkelen er over 2 år gammel

Bønnelista ønsker å nå ut til folk med mange slags budskap til høstens kirkevalg, men det hele stanser opp i et skakkjørt syn på homofili.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lista ønsker omkamp på at kirken gir likekjønnede vigsel i kirken. De har nå fått det nødvendige antall underskrifter og tilfredsstiller kravene for å legge ut lister til valget. Det var bakgrunnen for at vi nylig valgte å skrive om Bønnelista.

Bak bevegelsen står sandefjordingen Jo Hedberg, og han aner nok at listas syn på homofili vil provosere. Han er derfor ivrig på å understreke at «Vi ønsker at den lokale menighet skal fungere som en god og byggende kraft i lokalsamfunnet. Skal vi få til det, må vi fokusere på langt flere ting enn bare situasjonen til dem som sliter med tiltrekning til sitt eget kjønn».

Men dermed har han egentlig bare skutt seg selv i foten. For ved å si at homofile «sliter» med tiltrekning til eget kjønn, stiller han hele lista og seg selv i et svært farlig lys. Vi trenger ikke en kirke som sykeliggjør homofile. Slikt vil fører bare til forstillelser og fortvilelser, og i verste fall selvmord.

Men saken blir verre. Sandefjords Blad vinklet nemlig saken slik: - Jo tar opp kampen mot «homokirken». Det fikk Hedberg til å reagere og han har derfor sendt inn et kritisk leserbrev til avisa.

LES SAKEN HER: Jo (56) tar opp kampen mot «homokirken». Til høstens valg stiller han med egen liste

 «Vi mener det er uetisk og feil å skyve foran seg mennesker som sliter med tiltrekning til sitt eget kjønn og ofte forholdet til menn, bare for å få oppmerksomhet,» skriver han.

Han er ivrig på å understreke at «homokirken» er avisas valg av ord. Og skriver blant annet dette: «Vi beklager at leseren kan være forvillet til å tro at det er vi som omtaler Den norske kirke på denne måten.»

LES LESERBREVET HER: Homo-kirken?

Det kan med andre ord se ut som om Hedberg lever i to villfarelser. Ikke bare tror han at homofili er en sykdom. Det kan se ut som om han mener at ordet «homo» er et skjellsord også.

Han har imidlertid rett i én ting. Det er avisa som velger å gi Bønnelistas syn på homofili mest oppmerksomhet. Det er fordi vi mener at denne ene saken skygger over alt annet de ellers måtte mene. Skal han nå ut med andre typer budskap er mitt råd at Hedberg går i seg selv først.

ANDRE MENINGER:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.