Gå til sidens hovedinnhold

Nei Cathrine Andersen - du tar feil - festekontrakten med H. Carlsen utgår ikke i 2051

Artikkelen er over 2 år gammel

Cathrine Andersen - gruppeleder i Frp - skriver i sin kommentar i Sandefjords Blad at Frp går inn for utbyggingen av Carlsen-kvartalet slik prosjektet foreligger nå. 

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Andersen begrunner dette med at det er viktig å se helheten for byen.  Venstre mener også at det er viktig å se helheten.. Vi mener det er viktig med en helhetlig plan for hele sjøfronten og havna før vi vedtar dette prosjektet.

Men så avslutter hun sin kommentar i avisa i dag  med følgende påstand:

 "Så gjenstår det å se hvilke partier som velger å støtte prosjektet som det ligger, eller om det blir liggende som i dag til 2051, da festekontrakten og avtalen med H. Carlsen utgår."

LES INNLEGGET TIL ANDERSEN HER: Skal vi lytte til dem som roper høyest?

Dette er direkte feil. Og det er egentlig rart at Cathrine Andersen ikke har fått med seg dette:   I festeavtalens punkt 10 heter det nemlig:   "Dersom festerens næringsvirksomhet opphører på tomten før festetidens utløp, kan kommunen etter 4 måneder heve festeavtalen samt kjøpe bygninger og eventuelle anlegg." 

Så Cathrine Andersen -  området behøver ikke å bli liggende som i dag til 2051.  Forutsetningene for en festetid på 60 år er endret.  Dette ble også senere presisert i FSK 88/13.

"Sandefjord Kommune vil ta stilling til eventuell innløsing av festeavtalen for eiendommen g.nr. 173, b.nr. 2 når utnyttelsen av eiendommen er vedtatt."

Så selv om mange av oss er enige i at det bør gjøres noe i området - så har vi ikke hast.  Kommunen kan velge å innløse festekontrakten med 4 måneders frist - eller de kan velge å la tomta ligge som den gjør.  Dette er kommunens grunn og det er vi som innbyggere og skattebetalere som er eiere av dette området. Så -  ja la oss ikke skynde oss - men la oss tenke helhetlig til beste for alle!

ANDRE MENINGER:

Hvor er gangsynet?

Hvor skal folk bo i kommunen?

Venstre et populistisk parti?  

Kommentarer til denne saken