Gå til sidens hovedinnhold

Nesten 300 tilbake i jobb

De siste syv dagene har antallet helt arbeidsledige gått ned i Sandefjord med 287 personer.

Sist uke var hele 11,7 prosent av arbeidsstyrken i Sandefjord uten arbeid. På bare syv dager har dette blitt endret til 10,3 prosent. Det er fremdeles det høyeste i fylket, men er en markant nedgang fra 3.529 forrige uke til 3.242 denne uka.

Antallet arbeidsledige i Vestfold og Telemark fortsetter å gå ned. Nå er det i underkant av 18.000 helt arbeidsledige i fylket. Dette er nesten 2.000 færre enn for bare syv dager siden.

Selv om antall arbeidssøkere synker, er antallet ledige fortsatt mye høyere enn før koronakrisa. De fleste som er tilbake i heltidsarbeid jobber i butikk og andre serviceyrker.

I tillegg til de helt arbeidsledige er 11.225 delvis arbeidsledige og 786 i arbeidstiltak. Det vil si at det totalt er cirka 30.000 arbeidssøkere i Vestfold og Telemark.

Mer enn 1000 ledige stillinger i fylket på arbeidsplassen.no

Mange lurer på hva de kan gjøre for å komme seg i arbeid når det er så mange arbeidssøkere.

– Arbeidsplassen.no er NAVs møtested for jobbsøkere og arbeidsgivere. Søker du jobb, kan du registrere deg her, og arbeidsgivere kan legge ut sine ledige stillinger. På denne måten knyttes aktuelle kandidater til de ledige stillingene, forteller Terje Tønnessen, direktør i Nav Vestfold og Telemark.

Vil hjelpe folk i jobb

– Selv om de fleste permitterte trolig kommer tilbake til sitt vanlige arbeid, må vi regne med høy arbeidsledighet i lang tid framover. Derfor trapper Nav opp innsatsen for å bidra til at flest mulig har jobb. Dette er Nav's viktigste oppgave framover, sier Tønnessen.

Hver onsdag vil det arrangeres en felles digital jobbmesse for Vestfold og Telemark hvor interesserte kan logge seg på jobbmesse.no mellom klokken 12 og 14 for å få informasjon om ledige jobber. Det vil også arrangeres ulike kurs og igangsettes tiltak for å hjelpe folk i jobb.

– Følg med på fylkets side på nav.no for å få informasjon om ulike tilbud, sier Tønnessen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.