For 5. gang inviterer Sandefjord turistforening, Tekna og Oslofjordens Friluftsråd til sommercamp. Målet er at de unge skal komme seg ut i frisk luft og lære om naturens krefter. Campen er også et pedagogisk tilbud for å rekruttere yngre til å velge ingeniørfag senere.

LES OGSÅ: – Bassengene på Torvet så ikke ut

– «Liv i fjæra» er et opplegg vi hadde i fjor også. Her skal barna få måle vannkvaliteten og lære om hva som befinner seg i vannet rundt Malmøya, sier Andreas Sundt, representant fra Sandefjord turistforening Ung.

Aktiviteter i vannet

Noe av det som står på programmet, er å skyte opp vannraketter og å bygge droner. Det faglige rundt dette står Tekna for.

– I år er første året vi har et spesifikt tema, og dronebygging er en aktivitet vi skal teste ut før neste års camp, sier Sundt.

Her skal barna, med hjelp fra Tekna-instruktører, bygge rammer til mikrodroner med kamera.

LES OGSÅ: Ny lekeplass på dugnad

– Dronen kan flys både inne og ute, og jeg tror dette vil slå godt an blant ungene.

Også vannrakettene er det Tekna som står for. Ungene skal få grunnleggende opplæring i hvordan noen av Newtons lover fungerer.

– Så får de måle hvor høyt flasken med vann kommer før den faller i bakken.

– Alt annet en pølser

Oslofjordens Friluftsråd står for det pedagogiske på campen, og kokkelerer sammen med ungene. Sundt lover sunn og god mat.

– Alle som tidligere har deltatt på Newton Camp sier at maten er spesielt bra, og i år blir den like god, sier han.

Ungene er med på å lage alt fra bunnen av hver dag.

Kinokveld i det fri

Én av kveldene blir det vist film på lerret ute på øya.

LES OGSÅ: Gladsak: Endelig er balløkka klar!

– Da får de lov til å spise litt godteri og kose seg i naturen. Vi håper på bra vær og jeg tror både vi og barna har høye forventninger til dagene på Malmøya, sier Sundt.