– Kom gratis inn på landskampen

Tonje Walle Egeli i NFF Vestfold vil fylle opp tribunene til kvinnelandskampen mellom Norge og USA søndag 11. juni. De som melder seg på Fotballfesten før kampen, slipper gratis inn på kampen.

Tonje Walle Egeli i NFF Vestfold vil fylle opp tribunene til kvinnelandskampen mellom Norge og USA søndag 11. juni. De som melder seg på Fotballfesten før kampen, slipper gratis inn på kampen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle unge fotballspillere som ønsker å se to av verdens aller beste damelandslag i fotball i aksjon 11. juni, har sjansen til å se kampen gratis. NFF Vestfold satser på å fylle tribunene på Komplett Arena og heie Norge fram til seier mot USA.

DEL

NFF Vestfold (som tidligere ble kalt for Vestfold fotballkrets) har invitert til fotballfest i Bugårdsparken (på Storstadion) søndag 11. juni, i forbindelse med landskampen Norge-USA, som spilles klokka 19.15 på Komplett Arena.

Samtlige fotballkretser på Østlandet har fått invitasjon til festen.

LES OGSÅ: Norge møter USA i landskamp på Komplett Arena søndag 11. juni

– Vi ønsker så mange lag som mulig til Bugårdsparken denne dagen for å delta på Fotballfesten. Responsen har vært veldig god, med over 1.000 spillere i 100-130 lag påmeldt så langt, sier Tonje Walle Egeli i NFF Vestfold. Hun er aktivitets- og inkluderingskonsulent.

Vil lage lurveleven på tribunen

Målet er å samle så mange fotballspillere at tribunene fylles, og å lage et heftig lurveleven på tribunene - slik vi opplever det i mange andre land.

– Alle lag og spillere som melder seg på til turneringen i Bugården, får et bånd som det står #mewe på. Dette er kvinnelandslagets nye motto, og det er en kampanje. Vi er sterke alene, men sammen står vi enda sterkere. Båndet gir gratis inngang til kampen, og litt mat og drikke, sier Walle Egeli.

LES OGSÅ: Sandefjord Fotball ønsker å satse på damefotball

Søsken, foreldre og andre som følger lagene i Bugårdsparken blir også invitert gratis inn på kampen – men de får dessverre ikke mat eller drikke.

Starter klokka 16.00

Det hele starter klokka 16.00, med den tidligere landslagsspilleren Trine Rønning. Hun skal holde et inspirasjonsforedrag i Ballklubbens klubbhus. Resten av aktivitetene skal foregå på Storstadion.

– Det kommer til å bli en rekke spennende aktiviteter, som kamper, fotballgolf eller fotballøype og en fair play-natursti. I tillegg har Norges Fotballforbund lovet noen overraskelser, som vi ikke kan røpe, sier Walle Egeli.

LES OGSÅ: – Er en bauta for oss

En uventet ting for mange fotballspillere, er at det også skal øves på dans!

– Vi har fått instruktører fra Spotlight danseskole i Sandefjord til å lære de frammøtte opp i å danse til låten «Breathe» av Astrid Smeplass. Smeplass er for øvrig UEFA-ambassadør for jentefotball. Den dansen spillerne lærer, skal danses i pausen i fotballkampen på Komplett. Jeg tror det blir en artig opplevelse, smiler Walle Egeli.

Mest for jenter - men gutter blir også invitert

– Det høres kanskje ut som om Fotballfesten kanskje er ment for jenter ...?

– I utgangspunktet var det nok det, og majoriteten av lagene som har meldt seg på så langt, er jentelag. Men mange guttelag syntes dette konseptet er såpass spennende at de har meldt seg på, de også. De er akkurat like velkomne som jentene, forsikrer NFF-representanten, og legger til:

– Vi vil se noen av verdens aller beste kvinnelige fotballspillere i aksjon. Norges egen Ada Hegerberg er blitt valgt til den beste europeiske kvinnelige spilleren av UEFA, samtidig som BBC i England valgte henne til verdens beste spiller i 2017. Ada var med på å vinne Champions League med sitt Lyon for andre året på rad onsdag kveld, sier Walle Egeli.

Går i samlet tropp fra Storstadion

Mange lag har tenkt å bruke Fotballfesten og landskampen som en avslutning på sommersesongen.

Arrangementet starter i Bugårdsparken 16.00, og varer et par timer. Landskampen starter 19.15.

– Vi går i samlet tropp fra Storstadion til Komplett Arena cirka 18.15-18.30. Det tar bare noen få minutter, sier Tonje Walle Egelie.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags