Det 16-årige snowboard-talentet fra Andebu, Niklas Sukke fortsetter å levere med brett under beina. Etter å ha tatt bronse under big air-konkurransen i EYOF i januar, har han fortsatt på imponerende vis.

Den regjerende norgesmesteren i både slopestyle og halfpipe, gikk sist helg også helt til topps under norgescupen i Trondheim.

Og med solide prestasjoner på rekke og rad, har 16-åringen fått mulighetene i den norske troppen som nå er på plass i sveitsike Laax. Der er han yngstemann på «laget» som teller 12 utøvere, og naturlig nok stolt over å få sjansen.

Torsdag var det kvalifisering for europacupdebutanten og de 106 konkurrentene - og målet var naturlig nok å sikre seg plass blant de 20 som får kjøre fredagens finale. Det nåløyet ble i trangeste laget for Niklas, som ikke klarte å sette «runnet sitt» for å nå finalen. Han var likevel fornøyd med debuten, og kanskje har han tatt et steg nærmere en permanent landslagsplass.

Etter innsatsen i Laax, skal Niklas videre til Kitzsteinhorn, Kaprun i Østerrike. Der møtes juniorer under 18 år fra hele verden til Grand Finale i World Rookie Tour.

27. mars settes kursen hjemover igjen, men da direkte til Geilo hvor han er elev ved NTG - Snowboard.