Komikeren og langrennsløperen har allerede i flere år vært engasjert for saken.

Ida Eide gikk bort etter en hjertestans under et mosjonsløp. Som følge av det tragiske tapet av kjæresten, har Aadne i ettertid engasjert seg både i hjertehelse, livreddende førstehjelp og organdonasjon.

Han er ikke i tvil om at organdonasjon er et viktig og meningsfylt tema.

– Vi takket ja til organdonasjon da vi mistet Ida. Det er en trøst og godt å tenke på i ettertid at vi hjalp flere mennesker til et lengre og bedre liv, selv om hennes liv ble altfor kort, sier Aadne i en pressemelding fra Stiftelsen Organdonasjon.

Betyr mye

Aadne og Idas foreldre skrev i ettertid en følelsesladd kronikk i NRK, der de oppfordrer flere til å ta stilling til organdonasjon, og forteller om viktigheten av å kjenne sine nære og kjæres standpunkt til dette livreddende temaet.

– Et ja til organdonasjon kan bety enormt mye for de som venter på et nytt organ. Det kan gi en helt ny livsglede og for noen betyr det å leve mange år lenger, sier Aadne.

LES OGSÅ: Utesesongen åpnes med musikk og hesteskokasting

Ambassadør-lag

Aadne blir den syvende ambassadøren for organdonasjon, sammen med blant annet rapduoen Nico & Vinz, tidligere skøyteløper Hege Bøkko og influenser Kristin Gjelsvik.

– Nilsi er en finfin fyr. Han er en fantastisk formidler – av de morsomme, men også triste – aspektene ved tilværelsen. Og ikke minst er han lynrask på bortoverski. Vi er svært glade for å få ham med på laget, sier Aleksander Sekowski, informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon.

LES OGSÅ: Stefan skulle bare støvsuge. Så snudde alt: – Jeg har fått høre at jeg er lat, og at jeg er heldig som får penger for å være hjemme