Gå til sidens hovedinnhold

NM i fotball for herrer avlyses

Det blir ingen folkefest på Ullevaal Stadion i høst.

(Nettavisen) Torsdag formiddag kunne Nettavisen avsløre at Norgesmesterskapet for herrer i 2020 avlyses og at NM for kvinner gjennomføres i en forenklet utgave.

Nettavisen har vært i kontakt med konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, som ikke ønsket i å kommentere opplysningene.

Fotballpresidenten: - Et unntaksår

Klokken 12 kom imidlertid bekreftelsen fra Norges Fotballforbund og fotballpresident Terje Svendsen.

- 2020 er et unntaksår for samfunnet og for norsk fotball. For første gang i historien, med unntak av krigsårene, er det ikke mulig å gjennomføre et normalt norgesmesterskap for herrer. NFF har hele tiden hatt som mål å få i gang hele fotballen, sier Svendsen.

- Når myndighetene ikke har gitt grønt lys for trening og kamp for alle, kan NM i 2020 uansett ikke gjennomføres med at breddeklubbene får delta. Etter en helhetsvurdering er dessverre konklusjonen at årets norgesmesterskap for herrer avlyses, sier fotballpresidenten videre.

Fotballpresidenten: - Et unntaksår

På kvinnesiden er situasjonen annerledes, i og med at sluttspillet er kuttet. Det gir rom i terminlisten for å gjennomføre NM.

– Vi vet at cupen er viktig for engasjementet og oppmerksomheten som fotball for kvinner fortjener. Derfor er jeg svært glad for at vi kan gjennomføre NM for kvinner. I tillegg flytter vi årets finale hjem til Ullevaal. Slik situasjonen er nå kan vi ikke ha mer enn 200 tilskuere, men vi kommer til å gjøre vårt for å skape en flott ramme rundt finalen innenfor smittevernfaglige rammer sammen med våre samarbeidspartnere. Med dette sender vi et signal om viktigheten av å satse på fotball for kvinner, sier Svendsen.

Koronasituasjonen har skapt trøbbel for gjennomføringen av fotballsesongen på alle nivåer.

NFF har jobbet med flere alternative scenarioer for å få kåret en cupmester i 2020-sesongen. Et av de mest aktuelle har den siste tiden vært å spille NM kun for de 32 lagene i de to øverste divisjonene på herresiden.

Breddefotballen venter fortsatt på grønt lys fra myndighetene for oppstart av normale treninger og kampaktivitet. En avklaring rundt dette kommer tidligst midt i september.

Nå som NM på herresiden ikke vil blir gjennomført i 2020, legger Forbundsstyret til grunn for sitt vedtak at cupkassen på herresiden, som består at 30 millioner kroner, fordeles i tråd med normal utbetaling 2017-2019.

Det betyr om lag 13 millioner kroner til toppklubbene, 8 millioner kroner til breddeklubber og 8 millioner kroner til fotballforbundet.

Les også

Nå er angriperen klar for SF: – Dette blir veldig bra

Kommentarer til denne saken