Denne helgen er starten på den muslimske høytiden Ramadan. For første gang ble det arrangert bønnerop fra Mokollen i Sandefjord. En begivenhet som sikkert betyr mye for de som har Ramadan som sin hellige måned.

Ikke lenge etter at Sandefjord Blad skriver om bønneropet så begynner det å poppe inn leserinnlegg. Der FRP skriver om egne preferanser rundt kirkeklokker og oversetter bønneropets betydning i avisen. At det ikke bør tillates. At man håper dette var et engangstilfelle. Norgesdemokratene skriver at de er bekymret for at eldre skal bli urolige fordi de ikke forstår innholdet i bønnen. At man ikke synes noe om at det tillates «høylytte rop bak mikrofon» rett før påske.

Jeg skal fortelle hva jeg synes. Jeg synes at noen ganger så koster det veldig lite å være raus. Det er masse som skjer i Sandefjord hver eneste dag gjennom hele året som ikke betyr noe for alle. Men det er viktig for noen. Det holder for meg. Er det viktig for noen og står noen hjerte nær, så skal vi strekke oss langt for å gi det plass i byen vår-

I Sandefjord bor det rundt 12.300 innbyggere med innvandrerbakgrunn. De kommer fra mer enn 140 nasjoner og av ulike grunner; jobb, kjærlighet, studier, flukt eller andre årsaker. Det gjør Sandefjord til en internasjonal by med et rikt mangfold av mennesker fra hele verden. Det er noe av det som gjør den til en by jeg har blitt utrolig glad i. 

Jeg setter så utrolig stor pris på å bo i en by der så mange Sandefjordinger er med å sette farge på kommunen vår med nye tradisjoner og deler av det de har med seg med alle andre i byen vår. Når vi er så heldige og har så mange flotte ressurssterke i innbyggere hos oss. Så er det viktig at vi har plass til at det går an å markere noe annet en søndagsgudstjeneste eller 1. mai. Så rause synes jeg faktisk at vi må være. Det har i alle fall jeg tenkt til å være.

Når man forsøker å snakke ned og være skeptisk til nye tradisjoner og initiativ. Så er også et signal til alle som har en annen religion, andre kulturuttrykk eller andre tradisjoner enn majoriteten om at det ikke er velkomment. Vanligvis så er jeg ikke så glad i å diskutere denne type temaer med FRP, eller Norgesdemokratene for den sakens skyld. Men akkurat disse leserinnleggene kunne jeg ikke la stå uimotsagt. Fordi jeg vil at alle som deler sin kultur og tradisjon med andre Sandefjordinger skal vite at vi er mange som har satt pris på det, og kommer til å sette pris på det fremover.

Så til dere som nå skal inn i den hellige måneden Ramadan. Så vil jeg ønske dere en god fredfull tid og takke for at dere delte en liten bit av den tradisjonen med alle andre. Ramadan Kareem!