(SANDEFJORD/LANDET RUNDT/gd.no) Totalt omsatte Holdbart.no for drøyt 360 millioner kroner i fjor, forteller Thor Johansen, medgründer i Holdbart til E24. Det betyr nok et år med omsetningsrekord etter oppstarten i 2015.

– Det siste halvåret har vi hatt bra fart. Og særlig de siste tre-fire ukene. Prisfokus betyr vind i seilene for oss, sier Johansen til E24.

Lillehamring og gründer Thor Johansen har i flere år hatt en ønske om å åpne en butikk i kjeden Holdbart.no, som selger overskudds-dagligvarer, i sin gamle hjemby. Problemet har vært at det ikke har lyktes å finne store nok lokaler som egner seg for dagligvaresalg og detaljhandel.

– Det ser ikke ut som om det er noen muligheter på Lillehammer med det første, sa Johansen til GD i 2021, da de skulle åpne butikk på Hamar.

Kjeden har butikker i 12 byer rundt om i landet, og nettbutikk.

Holdbart.no kjøper opp mat som ellers ville blitt kastet, og selger den med opptil 90 prosent rabatt. Det kan være mat med kort holdbarhet, eller som er gått ut på dato, men som er like god. Eller det kan være varer som andre butikker av en eller annen grunn ikke vil ha, for eksempel der det er feil på emballasjen. Kundene kan få billige dagligvarer og matsvinnet minsker.

Med all oppmerksomheten rundt økende matpriser den siste tiden, har Holbart-salget økt.

– Det varierer fra butikk til butikk, avhengig av hvor langt det er til svenskegrensen. For de som ligger lengst fra, har vi solgt for 40 prosent mer siste måned sammenlignet med i fjor, sier Johansen til E24.

I år skal selskapet åpne fire nye butikker, den neste i Sandefjord – på Pindsle. Dette blir i april.

Tre av disse fire butikkene er klarert for det nye næringsbygget på Pindsle. Den fjerde håper å få ja.