Gå til sidens hovedinnhold

Ny feiring – tenk stort!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nyttårsfeiring er liv og latter, mennesker, musikk og ... fyrverkeri? Et godt fyrverkerishow er fantastisk! Og: Fyrverkeri har noen bivirkninger. Støy – hvor særlig smell og «hyl» er problematisk for mennesker og dyr, søvn og frykt, søppel – med hylser, utbrente batteriesker og ståltråd og viktigst – brann- og personskader, hvor flere mennesker hvert år får varige skader på syn og kropp.

Hva om vi tar vare på og utvikler det gode samtidig som vi tar vekk det skadelige? La oss ha lasershow i stedet for fyrverkeri! Det er ikke bare en vill idé. Vi kjenner lys- og lasershow fra store konsertarenaer. Men også en liten kommune har satt seg på kartet.

Lidköping kommune i Sverige har hatt lasershow i tre år. De skal straks i gang med å evaluere prosjektperioden, men sier allerede nå at de ikke skal tilbake til fyrverkeri. Å sette opp et lasershow gir mulighet til reprise – så Lidköping har to show – et ved 12-slaget på nyttårsaften, og igjen på ettermiddagen på første nyttårsdag. Det gir enda flere mennesker mulighet til å se – og åpner også for ulike aldersgrupper.

Fyrverkeri kan jo ikke sendes i reprise, så en klar seier for lasershow! Lidköping forteller at det er tusenvis av tilreisende som vil ha med seg showet. Noe å tenke på også for reiseliv og hotell- og restaurantbransjen?

Tenk stort – i Sandefjord!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.