Det forteller Tomas Vedvik i Eie eiendomsmegling. Han har akkurat solgt det som må beskrives som et oppussingsobjekt for to millioner kroner.

– Mange av de som kommer på visning forteller at de har forelsket seg i området, sier han.

LES OGSÅ: Advokat kritisk til etterforskningen mot tiltalt politimann: – All grunn til å stille spørsmål

I utvikling

Huset i Schrøeters gate ble solgt etter første visning, og det har de siste fire-fem husene Eie har solgt i Nybyen gjort også. Huset har primærrom på 47 kvadratmeter og ligger på en eiet tomt på 211 kvadratmeter, med en liten hage/bakgård og et uthus.

– Det er et sjarmerende hus i en veldig hyggelig del av byen. Men det trenger kjærlighet, og kanskje litt mer enn det. Kledning og tak må skiftes på sikt, men jeg tror kjøperne så det store potensialet huset har. Det ligger i en bydel i utvikling. Nybyen er det nye Grünerløkka, sier Tomas Vedvik.

Huset er ikke vernet, men ligger i et vernet område. Det betyr at oppgraderinger av eiendommen må følge byggeskikken i nabolaget.

LES OGSÅ: Nå kan du få prøven gratis, men da må du være kjapp: – Sist ble timene revet bort innen kort tid

(Saken fortsetter under bildet)


Økende priser

Vedvik sier det ikke er noen tilfeldighet at Nybyen er blitt et populært område, også for førstegangskjøpere.

– Vi hadde flere førstegangskjøpere på denne visningen. Boligen ligger midt i sentrum, med kort vei til kafeer, butikker og brygga. Det er også kort vei til jernbanestasjonen for pendlere. Jeg har inntrykk av at de som er interessert i boliger i denne bydelen synes det er viktig å bevare den som den er. Nybyen er en del av bybildet som har vært her lenge, sier han.

Han tror likevel Nybyen kommer til utvikle seg.

– Jeg ser for meg at dette kommer til å bli en mer yrende bydel enn den er i dag, sier han.

Og prisene ser ikke ut til å flate ut.

– Hvis vi ser på Sandefjord i august i år sammenlignet med august i fjor ser vi at gjennomsnittsprisen har økt med 800.000 kroner og at omsetningshastigheten har gått fra 41 til 22 dager, sier Tomas Vedvik.

LES OGSÅ: – En overdose er mer enn en overdose