14 grunner til at det nye sykehjemmet bør legges til Haukerød

Haukerød: Området har minst 14 fordeler når det gjelder plassering av nytt sykehjem, skriver Arne Haugen. Foto: Olaf Akselsen

Haukerød: Området har minst 14 fordeler når det gjelder plassering av nytt sykehjem, skriver Arne Haugen. Foto: Olaf Akselsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Velg å legge det nye sykehjemmet på Haukerød! Her er det minst 14 forhold med fordeler innen transport av syke, samt flere tilbud for hjelp, service til pasienter, familie, besøkende og ansatte.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De som vil se hvordan Sandefjord kommune i helse- og sosialutvalget tenker om hvor nytt sykehjem kan plasseres og bygges på to alternative plasser - her er link til p.t. vedtatte planer for bygging av nytt sykehjem: http://sru.sandefjord.kommune. o/api/utvalg/2296/moter/443761/behandlinger/1/0. Fra min side av Moveien lister jeg opp som én av de nærmeste naboene hvorfor det kan bli store fordeler ved å velge Haukerød som den beste plasseringen av det nye sykehjemmet.

1. Som én av de største fordelene på Haukerød vil være det å komme seg til og fra sykehjemmet er at man ikke lenger bør kjøre gjennom byen med stor trafikk for besøkende og andre som har ulike oppgaver på sykehjemmet.

2. De mange som kjenner Haukerød i Sandefjord, vet at det er plass til mer her enn ny skole og IL Runar, som driveren av det største idrettslaget i Sandefjord, samt to bensinstasjoner og litt næringsvirksomhet rundt krysset.

3. Ved å velge utkjøring til og fra Sandefjord nye sykehjem mot Raveien i nord unngår man delvis trafikk via Haukerødkrysset. Dette betinger kun forhandlinger med en eier av store naboeiendommer nord for bygget.

4. Begunstiget transport av syke pasienter er den aller største fordelen. Til og fra de omkringliggende sykehus i Vestfold er det kun er 12-15 minutters kjøretid uten forsinkende trafikk gjennom byen. Til den nye legevaktens tjenester er det også kun få minutters kjøretid ned Moveien.

5. Familie, besøkende, ansatte og ikke minst de friskeste av pasientene får innen 100 meter adgang til de mange fasiliteter. Fra en landsby i planene vil dette også kunne innebære viktige fordeler.

6. Pårørende som har familie plassert på sykehjemmet, og ikke har bil, vil få tilgang til bussforbindelse via eksisterende TKVs ruter mange ganger daglig fra Sandefjord, Stokke, Kodal, Tønsberg og Larvik. Denne fordelen vil redusere trafikken i området og således ha en klar fordel, målt opp mot alternativet på Sørby-Virik.

7. For dem som av ulike årsaker har behov for servering av mat finnes en lokal restaurant i naboeiendommen, som holder åpent til langt på kvelden.

8. Forretning i samme bygg med et stort vareutvalg og ulike servicetiltak for publikum er åpent 364 dager i året.

9. Tilreisende med behov for bensin har Circle Ks (tidligere Statoil) to bensinstasjoner i Haukerødkrysset.

10. Frisørtjenester drives i dag i et annet nabobygg, slik at pasienter og andre kan få slik service ved siden av sykehjemmet.

11. Det er heller ikke lang tur til et privat legesenter med fysioterapitjenester og E2 trening for ansatte som kan ha behov for slike tjenester etter arbeidstid.

12. Besøkende og hjelpere som bistår de friskeste pasienter med turer ved å trille disse ute, kan her 400 meter utenfor sykehjemmet finne Runar Idrettspark hvor de kan få se og overvære barns sports- og fritidsaktiviteter hele dagen, blant annet med Runars SFO, som starter hver morgen.

13. Familier som har pasienter på sykehjemmet, kan også kombinere på samme besøksturen å kunne se sine barn delta i ulike aktiviteter på Haukerød Idrettsplass.

14. Dersom behov oppstår for utvidelser en gang i fremtiden på Sandefjord nye sykehjem, ligger det også til rette mot en større jordbrukseiendom nedenfor Raveien som nabo til sykehjemmet.

Det vil være kjent at før valget med plassering av et sykehjem også skal gjennomføres og granskes nye målinger av mengde trafikk i Haukerødkrysset.

Dette er som en følge av protester mot den nye utbyggingen til IL Runars anlegg rundt og under den eksisterende Runarhallen, som ble bygget første gang i 1979. Som nær beboer på andre siden av et eventuelt nytt sykehjem her i Moveien 114 ønsker jeg dette velkommen hit.

Jeg håper disse tanker kan være med å påvirke politikere som skal foreta valget med å plassere Sandefjord nye sykehjem - at det vil være best på mange måter å velge Haukerød som byggested med en foreløpig innflytting 21. september 2020.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.