Hadde Ap, SV, Venstre, Sp og MdG fått viljen sin, ville det ikke blitt noe nytt sykehjem

BOLIGER OG SYKEHJEM: Det hadde ikke blitt noe nytt sykehjem dersom Arild Theimanns (t.h.) synspunkter hadde vunnet frem, skriver Tor Steinar Mathiassen (t.v.). Foto: Paal Even Nygaard

BOLIGER OG SYKEHJEM: Det hadde ikke blitt noe nytt sykehjem dersom Arild Theimanns (t.h.) synspunkter hadde vunnet frem, skriver Tor Steinar Mathiassen (t.v.). Foto: Paal Even Nygaard

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Som det fremgår av artikkel i SB ble det med knappest mulig flertall (6-5) i Planutvalget vedtatt å legge reguleringsplanen for Sørby/Virik ut på høring. Ap, SV, Venstre, Sp og MdG ville stoppe planen til tross for at arealene ligger inne i Regional Plan for bærekraftig Arealutvikling og i Kommuneplanen. Begrunnelsen for å stoppe planen var hensyn til jordvern.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Konsekvensen av å stoppe planen nå ville være at vi også ville stoppe planene om nytt sykehjem. Sørby/Virik er, i likhet med Haukerød, et av alternativene for tomt til nytt sykehjem. Jordvernhensyn ville være minst like sterkt på Haukerød.

I dag er det en ordning som sikrer at Staten bidrar med ca. 200 millioner kroner til bygging av et nytt sykehjem, et bidrag som vil være en klar forutsetning for at vi skal klare et slikt løft. Ordningen er under avvikling, og en utsettelse ville ført til at vi mister Statens bidrag, og dermed er det umulig å få bygget nytt sykehjem innen overskuelig fremtid.

Arild Theimann (Ap) uttaler til SB at flertallet har talt og at han nå skal bidra til å få realisert sykehjemmet. Ja, takk for det, men det hadde ikke blitt noe nytt sykehjem dersom hans synspunkter hadde vunnet frem.

Utbyggingen av ca. 800 nye boliger i området er gigantisk, og vil sikre en rekke arbeidsplasser i Sandefjord i en årrekke, men heller ikke det teller for Ap og opposisjonen ved denne korsvei.

Så til alle eldre i Sandefjord: Julegaven i år fikk dere av Høyre, FrP og KrF, som sørger for et sårt tiltrengt nytt sykehjem i 2020/2021. God jul!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken