Gå til sidens hovedinnhold

Nygård sykehjem

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser i Sandefjords Blad at 50 beboere kan bli flyttet ut herfra en lang periode. Porsgrunn er ett av alternativene.

Hva i all verden skjer med dette «flotte» prosjektet til flertallet i kommunestyret?

FrP var sterkt imot dette «klatte på» prosjektet, og mente at et nytt sykehjem på Haukerød var det eneste rett. Vi påpekte bla. akkurat dette med at så mange beboere ville bli berørt av denne utbyggingen, men ikke engang vi kunne se for oss at så mange måtte behøve å flytte ut av vår egen kommune og så langt av gårde som til Porsgrunn.

De har sikkert meget god eldreomsorg i Porsgrunn også, men innbyggere i Sandefjord skal ikke måtte dra så langt for å få den omsorgen som vår egen kommune er pålagt å gi.

Uansett om dette er for en kort/lang periode, kan dette være resten av livet for enkelte av de det gjelder.

Dette vil også mest sannsynlig føre til at å få besøk av sine nærmeste vil by på store problemer, mange vil nok kjenne på ensomheten enda mer enn hva denne pandemien har påført dem.

Jeg tenker også på de ansatte. Hva skjer med de? Skal de pendle? Skal de ev. overnatte på hotell fra kveldsvakt til morgenvakt? Ja, for jeg regner naturligvis med at de skal følge med «på lasset» slik at de eldre i alle fall får kjent personale rundt seg.

Jeg er klar over at dette er en «tapt» sak for oss i FrP og alle de andre som hadde håpet på et helt nytt sykehjem med helt nye fasiliteter, egne rom med store gode toalett, flotte felles områder både ute og inne.

Ett sykehjem bygget av private som ville få ansvar for vedlikehold osv. Og hvor kommunen kunne brukt sine penger på beboerne og de ansatte. Ett godt samarbeid med det private og kommunen.

Dette er ikke lenger bare en tapt sak for oss i FrP, men også en tapt sak for alle nåværende og fremtidige beboere av sykehjemmet.

Jeg har stor medfølelse for alle de berørte av dette, både beboere selv og deres pårørende. Jeg skal love dere at vi i FrP skal følge nøye med i denne saken. Vi skal være deres ombudsmenn\kvinner.

Kommentarer til denne saken