Gå til sidens hovedinnhold

Anja og Frode lurer på om du vet hva slags rart dyr de fant i appelsinen

Artikkelen er over 3 år gammel

Anja og Frode fikk seg litt av en overraskelse da de så hva som kravlet fram fra appelsinen.

– Jeg satt i godstolen da Frode plutselig utbrøt «What?!». Så kom han til meg med den halvskrelte appelsinen med det rare dyret på, forteller Anja Hofsøy Tolsrød.

Nå lurer hun og Frode R. Tolsrød på hva slags dyr det var som «fulgte med på kjøpet» da de nylig handlet på Meny Jarlsberg.

– Ikke sett noe liknende

– Vi har ikke sett noe liknende dyr før. Derfor ble vi litt nysgjerrige på hva det egentlig er, sier Anja om det vesle dyret som har store klosakser og kan minne om en skorpion.

LES OGSÅ: Sjelden sumpmaur funnet i Vestfold

Anja og Frode, som bor på Bråvoll i Andebu, sier appelsinen havnet i søpla. Etter å ha fotografert dyret, ble det skylt godt ned i sluket.

 

– Vi vet ikke om denne er fra den norske fauna eller om den har vært med appelsinen på en lang reise. Vi har fått tips om at den kan være en såkalt mosskorpion, men nå håper vi noen kan gi oss et sikkert svar.

– Uhyre sjelden at slikt skjer

Butikksjef Per Einar Merkesvik på Meny Jarlsberg sier at det er uhyre sjelden de får tilbakemeldinger fra kunder om dyr eller insekter som er funnet i frukten eller grønnsakene.

LES OGSÅ: Hageeier på motorgressklipper satte fast foten i tre, måtte skjæres løs av brannvesenet

– Det ble funnet insekter i noen bananer for en del år siden, men utover det kan jeg ikke huske at noe slikt har skjedd i butikken vår.

Det er Bama som er importør for Meny. Det var ikke mulig for avisen å få kontakt med noen i konsernet torsdag. Informasjonssjef Hanne Linnert har tidligere i en tilsvarende sak uttalt til TV2 at det innimellom skjer at uvelkomne «blindpassasjerer» kommer til Norge med importen.  

Som regel oppdages krypene når kassene åpnes i butikk og legges ut i disk.

– Det er veldig sjelden kunder oppdager kryp hjemme hos seg selv, sier hun.

Kommentarer til denne saken