Vestfold-aviser fikk hederlig omtale

Prosjektet #brasammen fikk hederlig omtale under prisutdelingen i Drammen mandag.

Prosjektet #brasammen fikk hederlig omtale under prisutdelingen i Drammen mandag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fellesprosjektet #brasammen, som er et samarbeid mellom Tønsbergs Blad, Sandefjords Blad og Østlands-Posten, fikk hederlig omtale da Amedia-prisene ble utdelt mandag.

DEL

I prosjektet #brasammen bringer avisene sukesshistorier om hvordan barn og unge kan ha det bra sammen. Det er journalistene Tone Merethe Ude, Sigfrid Kvasjord, Sidsel Winding-Stavseth og Siw Nakken som har samarbeidet med prosjektet.

Hva gjør de som lykkes? I barnehagen, på skolen, i bursdager og i nabolaget – det er noen av arenaene avisene har satt søkelys på.

Titusenvis har allerede sett dem, har du sett videoene i #brasammen-serien?

Barna forteller

Juryen som delte ut Amedia-prisene ga hederlig omtale til prosjektet:

«Dagens medier er fulle av fortellinger om barn og unge som opplever mobbing. Mange redaksjoner er dyktige til å beskrive det som skjer. Men nesten ingen makter gjennom journalistikk å gjøre noe for å forebygge og forbedre situasjonen. Derfor vil juryen gi hederlig omtale til et prosjekt som bevisst har valgt å presentere positivt vinklede saker om hva som virker og er mobbeforebyggende. Serien framstår som godt planlagt og godt gjennomført og tar i bruk alle tilgjengelige formidlingskanaler. Spesielt har juryen merket seg hvordan godt produserte videoinnslag brukes til å presentere viktige problemstillinger fortalt av barna selv.

Navnet #brasammen gjelder ikke bare temaet som tas opp, men er også beskrivende for hva vestfoldavisene Østlands-Posten, Tønsbergs Blad og Sandefjords Blad har fått til i fellesskap.»

Imponerende omstilling

Det var Drammens Tidende som fikk prisen som Årets mediehus. Om prisvinneren sier juryen:

«Drammens Tidende har på imponerende kort tid har gjennomgått en enda mer imponerende omstilling, et mediehus som har snudd nedadgående kurver til oppadgående og som i dag er preget av ny optimisme, sterkt samhold, viljen til å tenke nytt og utradisjonelt – og som samtidig har fått sterke relasjoner til sine lesere og nedslagsfelt enn det noensinne har hatt.»

Bergensavisen og journalist Linda Nilsen, som er fra Sandefjord, fikk Amedia-prisen for beste journalistikk i 2016 for sin avsløring av sviktende rutiner og mangelfull styring på sykehjemmet Betanien i Bergen.

LES OGSÅ:

Ekspert: – Det største problemet med mobbing er feige voksne

Lene kuttet ut mobiltelefonen og fikk et nytt liv: – Folk tenker mye rart om meg

Didrik kom hjem fra skolen til stengt dør, uten nøkkel. Det var ingen krise. 

Artikkeltags