Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha egen statsråd for eldre og omsorg

Artikkelen er over 3 år gammel

Vestfold Arbeiderpartis seniornettverk vil ha en statsråd med helhetlig ansvar for eldrepolitikken.

Med den satsingen Arbeiderpartiet nå gjør for eldre og omsorg, er det naturlig at en arbeiderpartiledet regjering etter stortingsvalget, får en egen statsråd med helhetlig ansvar for eldrepolitikken. Pensjoner og pensjonspolitikk er en vesentlig del av dette, mener Vestfold Arbeiderpartis seniornettverk, som fredag hadde et møte på Sandefjord Motorhotell.

Statsråd

«Vi krever en statsråd med helhetlig ansvar for eldrepolitikken», sier Vestfold Arbeiderpartis seniornettverk i en uttalelse vedtatt på møtet fredag.

– De mange ressurssterke pensjonister må bruke sin innflytelse i organiserte instanser, i lokale politiske utvalg som f.eks. eldreråd. Det er i kommunene folk bor og det er her de viktige pengene må komme for at kravene skal dekkes slik at det som loves blir gjennomført, sier Karin Lian, medlem av Vestfold Arbeiderpartis seniornettverk.

LES OGSÅ: Venstre vil være Torps beste venn

Mer til kommunene

«Pensjonsreformen skal gjennomgås og evalueres i 2018. En regjering ledet av Arbeiderpartiet vil da fjerne underreguleringen av pensjonene og sørge for at pensjonistenes kjøpekraft øker når lønnstakernes reallønn øker. De siste tre årene har pensjonistene hatt en negativ kjøpekraftutvikling», heter det i uttalelsen.

Karin Lian ønsker naturlig nok et regjeringsskifte etter valget 11. september.

– Deltakerne møtene har store forventninger til den økte satsingen som Arbeiderpartiet ser klart vil komme og ber om at bl.a. livsløpsboliger og dataundervisning blir en realitet. Men da må vi få en ny regjering som bruker mer av skattepengene våre i kommunene og ikke gir skattelettelser til de rikeste, sier hun.

LES OGSÅ: Hvilket parti passer best for deg? Her kan du ta testen før høstens valg

Kommentarer til denne saken