– Nei, dette er like mye for menn, sier Sollund, som viser til at hersketeknikker ikke bare handler om menn som manipulerer kvinner.

– De som var unge på 1960 og 1970-tallet forbinder nok hersketeknikker med noe menn gjør mot damer, men det kan like gjerne være noe damer gjør mot menn, damer mot damer, eller menn mot menn, så dette gjelder oss alle, sier hun til Sandefjords Blad.

Hun håper sandefjordinger av begge kjønn tar turen til Sandefjord Bibliotek lørdag klokken 13.

Nyttig

Kvinnen som er kjent som programleder i NRKs debattprogram Dagsnytt 18, har skrevet en bok om hersketeknikker, og mener det er smart å kjenne til dem om du ønsker å bruke dem selv, eller om du vil beskytte deg mot dem.

Hersketeknikkene finnes ikke bare i den politiske debatten, de brukes også på arbeidsplassen, i parforholdet, mellom foreldre og barn, i forhandlinger og i venneflokken.

Gjennom eksempler fra de ulike arenaene, finner Sollund mønstrene, og beskriver dem med kløkt og vidd.

Kjente situasjoner

– Jeg håper de som kommer på biblioteket lørdag kan lære litt om hvordan man kjenner igjen hersketeknikker, og hvordan du kan beskytte deg eller bruke den. Mange vil nok kjenne igjen mange situasjoner fra sitt eget liv, sier Sollund.

Og er du mann, og er litt usikker på om du vil stille opp sammen med alle damene:

– Vis at du er en litt moderne mann, og møt opp på dette, oppfordrer Sollund.