Skagerak-streik fra torsdag

STREIK: Disse dørene stenges fra torsdag. 36 av Skagerak-lærerne går ut i streik.

STREIK: Disse dørene stenges fra torsdag. 36 av Skagerak-lærerne går ut i streik. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble ikke enighet mellom de ansatte og ledelsen i Skagerak International School. Dermed går 36 lærere ut i streik torsdag.

DEL

Det blir streik ved skolen fra torsdag etter at partene ikke kom til enighet i mekling.

– Skolen nekter lærerne tariffavtale og ofrer skolen og elevene i en kamp for prinsipper, sier Anne Yun Rygh i Utdanningsforbundet.

Førte ikke fram

Lærerne og ledelsen ved Skagerak International School har flere måneder vært i konflikt. Lærerne har ikke noen tariffavtale, men ønsker det. Det har ikke ledelsen noe imot, men de vil at tariffavtalen skal forhandles gjennom skolens organisasjon Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Lærerne vil forhandle avtalen direkte gjennom Utdanningsforbundet.

– Vi gjorde vårt ytterste for å komme til enighet under meklingen, men det førte ikke fram. Skagerak vil ikke forhandle direkte med Utdanningsforbundet, og nekter dermed sine ansatte det 98,5 prosent av alle medlemmene i Utdanningsforbundet ii Norge har, sier Anne Yun Rygh.

LES OGSÅ: Skagerak kan bli stengt fra torsdag på grunn av streik

Trygge rammer

Hun sier at streikeviljen blant lærerne på Skagerak er stor. Hun kan ikke si hvor lenge streiken vil pågå.

– Vi streiker så lenge det er nødvendig, for å si det på den måten. Vi ønsker ikke å streike, men hadde ikke noe valg siden skolen ikke vil gi lærerne trygge og forutsigbare rammer gjennom en tariffavtale. Vi er skuffet, men klare til å streike, sier hun.

LES BAKGRUNNEN: Skagerak-lærere varsler streik

Alternativ drift

Direktør på Skagerak International School, Hans Jørgen Firing, sier at det ikke er innholdet i tariffavtalen som er problemet.

– Vi ønsker å forhandle en avtale gjennom Abelia. Som privatskole er det viktig for oss å stå på retten til å være annerledes, sier han.

Det er sendt ut en epost til alle foreldre som har barn på Skagerak om at skolen er stengt på torsdag og fredag. Mandag åpnes dørene igjen, men det blir naturlig nok ikke vanlig drift.

– Det er ca. to tredeler av lærerstanden vår som går ut i streik. Vi vil bruke dagene før mandag til å organisere et fornuftig tilbud til elevene, slik at de kan komme på skolen på mandag og bli tatt godt vare på av de lærerne som ikke streiker, sier Firing.

Artikkeltags