Derfor blir noen stoppet i tollen – gang etter gang

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tollvesenet får henvendelser fra fortvilte bileiere som lurer på hvorfor de stoppes i tollen oftere enn andre.

DEL

Et ektepar fra Østfold begynte etter hvert å lure, skriver Fredriksstad Blad, som siterer NRK.

Kona ble stoppet for kontroll stadig vekk, og de ringte til Tollvesenet for å finne ut hvorfor. Der viste det seg at skiltene på bilen var registrert i datasystemet. Den tidligere eieren var knyttet til smugling av alkohol.

LES OGSÅ: Dette liker vi best med Sverige

Opplevd flere

I Østfold er det montert kameraer med automatisk skiltgjenkjenning på grenseovergangene. Systemet gir tollerne beskjed hvis bilen som kjører forbi er begjært avregistrert, om den mangler EU-kontroll, om den er meldt stjålet, mangler gyldig forsikring eller er registrert i etterretningssystemet til Tollvesenet.

– Vi har opplevd at vi har fått fortvilte henvendelser fra bileiere som plutselig har blitt stoppet ikke bare en, men to og tre ganger av tollere som har vært veldig interessert i kontroll, forklarer avdelingssjef Asle Farberg i Tollregion Øst-Norge til NRK.

LES OGSÅ: Nå selger TV-Boden flere e-sigaretter enn tv-er

Kan enkelt rydde opp

Det skal være flere personer som har vært uheldige med kjøp av bruktbil.

– For tilfellene som gjelder smugling, så kan vi enkelt rydde opp ved å fjerne registreringen. Men for andre heftelser som eventuelt måtte være på kjøretøyet kan det selvfølgelig være et problem for ny eier å få ryddet opp i de forholdene, sier Farberg til NRK.

LES OGSÅ: Butikk etter butikk stenger på Nordby

Artikkeltags