Store forsinkelser i flytrafikken: – Jeg kan ikke huske at rullebanen har vært stengt så lenge. Sjeldent at været er så ekstremt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Torp melder om store forsinkelser etter at rullebanen var stengt fram til 11-tiden. – Heldigvis hører det med til sjeldenhetene at været er så ekstremt som det var i dag.

DEL

Det sier Tine Kleive-Mathisen, markedssjef ved Torp Sandefjord Lufthavn.

Rullebanen på Torp var stengt fra klokka 6 til 11-tiden tirsdag morgen.

– Jeg kan ikke huske at rullebanen har vært stengt så lenge. Og jeg har jobbet på flyplassen i 17 år. Heldigvis hører det med til sjeldenhetene at været er så ekstremt som det var i dag, sier hun.

LES ALT OM VÆRKAOSET HER.

– De har jobbet på spreng

Kleive-Mathisen beskriver at ekstreme snømengder i løpet av kort tid skapte problemer.

– Vi har mye vinterutstyr og et personell som er ekstremt drillet til dette. De har jobbet på spreng, og har også brukt kjemikalier, fordi det dannet seg is på rullebanen. Likevel tok det tid før banene ble gode nok for at vi kunne operere der, sier Kleive-Mathisen.

Det første flyet landet på Torp ved 11-tiden tirsdag.

– Flyplassen har dermed vært stengt siden mandag kveld. Og normalt sett ville flyplassen ha vært åpen siden klokka seks tirsdag. Det snødde rett og slett for kraftig til at vi klarte å ha rullebanen åpen, sier markedssjefen.

LES OGSÅ: Falck har hatt 23 oppdrag på fire timer (+)

Omdirigert til Oslo og Kristiansand

Torp hadde oppdateringer om flytrafikken hver time tirsdag. Fly som skulle landet på Torp har blitt omdirigert til både Kristiansand lufthavn Kjevik og Oslo lufthavn Gardermoen.

At rullebanen har vært stengt vil gi forsinkelser utover dagen.

Forbrukerrådet har laget en kalkulator som viser hva du har krav på hvis flyet ikke går som det skal:

LES OGSÅ: Den store kollisjonsdagen: – Overraskende glatt (+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken