Stortingskandidat for Arbeiderpartiet, Lozan Balisany, holdt hovedtalen under 1. mai-arrangementet på Torvet i Sandefjord. Der understreket hun at kjernen i alt partiet står for er at alle skal med. I det legger hun at alle skal ha like muligheter, uansett hvem vi er og hvor vi bor.

– Men vi må også stille krav til hverandre om at alle skal bidra, at alle må ta ansvar, fordi alle trengs, sa Balisany.

Talen bar preg av kampen mot Høyre og FrP, som hun mener fører en politikk som øker forskjellene mellom folk ved å gi skattekutt til de rike framfor en god skole, trygg eldreomsorg til alle og arbeid til alle. Men hun viet også mye tid til internasjonal solidaritet.

Bortimot 300 mennesker møtte opp for å høre Balisany, samt appeller fra Andrea Sjøvoll, leder for Sosialistisk Ungdom (SU) i Norge, og leder for AUF i Vestfold, Kerim Jaber. Også de to siste kom med harde utfall mot Regjeringen.

SV holdt sin tradisjonelle 1. mai-frokost på Thaulow & Gran Bar i forkant av arrangementet på Torvet, mens Arbeiderpartiet og LO hadde lunsj i Folkets Hus før arrangementet på Torvet.

Det kulturelle innslaget sto Elling Hem og ei gruppe fra Sandefjord Brass Symphosium for.

I Andebu hadde Arbeiderpartiet frokost på Haugar ungdomslokale i Høyjord, og i Stokke var det bekransning ved monumentet og møte i idrettshallens kafeteria.