Gå til sidens hovedinnhold

Her er 17. mai-programmet

Artikkelen er over 3 år gammel

Frakter 48 andebusokninger gratis til borgertoget i Sandefjord.

Årets 17. mai-komité er nå inne i en intens planlegging og sluttspurt. Det er ikke de store forandringene fra i fjor, men noen endringer er det.

Nytt av året har komiteen skaffet gratis transport fra Andebu til Sandefjord i forbindelse med borgertoget i sentrum. Her mener komiteen at det er et udekket behov. Det går nemlig ingen offentlig transport fra Andebu 17. mai. Det er Carl C. Fon som sponser bussen og Sandefjord kommune som bekoster sjåføren. Du må trolig være kjapt ute, det er nemlig kun 48 plasser i bussen, så det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

En annen hyggelig nyhet er at det er første gang Sandefjord kommune har etablert en felles 17. mai-komité som har tilknytning til Andebu og Stokke.

 – Dette er politikere som representerer hvert sitt parti, men i denne sammenhengen er de politisk nøytrale, sier sekretær i komiteen, Tine Østby.

– Vi satser stort på å bevare de gamle tradisjonene på det enkelte sted, og derfor har det vært viktig for oss å samarbeide med Fau-ene i Andebu og Stokke, forteller hun.

Program for hele kommunen

I år er det produsert et programblad for hele kommunen. Fjorårets store programblad hadde med redaksjonelt stoff, det blir det ikke i år.

– Vi har sett at folk ønsker et mer praktisk programblad, som man kan ta med seg eller legge i bunadslomma. Derfor har vi tatt grep i år, og samlet programmene for Sandefjord sentrum, Andebu, Kodal, Høyjord, Stokke, Melsomvik, Ramsum og Arnadal. Dette blir distribuert til skoler og biblioteker i kommunen.

I tillegg har vi laget egne små program for hvert enkelt sted, som kun blir å finne på kommunens nettside i tillegg til fellesprogrammet.

Streaming i år også

– Og ikke nok med det, sier Østby entusiastisk:

– Barnetoget blir streamet i år også, så det blir en fin anledning til å se glade unger i toget på nasjonaldagen. Mye av det som skjer vil vises på storskjerm og sendes ut på www.17.maiforalle.no. Dette har vi gjort i Sandefjord før, med gode tilbakemeldinger, sier hun.

Her kan du se årets 17. mai-program

Kommentarer til denne saken