Gå til sidens hovedinnhold

43-åring alvorlig brannskadet etter eksplosjon i trafokiosk

Artikkelen er over 9 år gammel

En 43 år gammel elektriker fra Skagerak Energi er kjørt til sykehus i Skien med alvorlige brannskader etter at en trafokiosk eksploderte i larvik fredag morgen.

Del

I følge politiets innsatsleder Øystein Eikedal på stedet er det en trafo-kiosk som har eksplodert og som deretter begynte å brenne.

- En mann som arbeidet for Skagerak Energi inne i trafokiosken er alvorlig skadd, sier Eikedal.

Flys kanskje til Bergen

Dette skjedde like etter eksplosjonen 09.40:

Klokken 09.52: Ambulansen har kommet til stedet og behandler en skadet person. Brannvesenet er på stedet og kontrollerer brannen inntil Skagerak Energi kommer. Hele kvartalet er nå mørklagt og uten strøm.

Klokken 10.04: Den skadde personen kjøres i ambulanse til Skien for plastisk kirurgisk behandling, og det vil etter hvert bli vurdert om vedkommende, som er 43 år gammel, skal bli fløyet videre til brannskadeavdelingen på Haukeland i Bergen.

Vet ikke årsaken

Det er Inter Eiendom som eier tomten der eksplosjonen skjedde. Eksplosjonen skjedde i et nybygg som er under oppføring i området Sverresgate/Haralds gate. Trafokiosken eksploderte like ved Euronics-butikken. Det var mange personer på arbeid ved stedet da eksplosjonen skjedde, men det er ikke klart om det er flere skadde.

Politiets operasjonsleder Tom Jakobsen sier det foreløpig er uvisst hvorfor trafoen eksploderte. Det er imidlertid sendt en krimtekniker fra Tønsberg til Larvik for å undersøke åstedet og lete etter årsak.

Prosjektlederen visste ikke noe

Inter Eiendom henviser til prosjektleder Roger Strøm i RS Consulting for kommentarer rundt hendelsen. Han har sittet i kontraktsmøter siden morgenen av og var derfor ikke informert om ulykken da Sandefjords Blad fikk kontakt med ham klokken 10.35.

- Jeg har ikke hørt noe om dette. Jeg må ringe Inter Eiendom og få klarhet i hva som er skjedd før jeg kan uttale meg. Jeg ringer tilbake, sier Strøm til Sandefjords Blad.

Etter fem minutter sier Strøm følgende:

- Det er Skagerak Energi som har hele jobben med å bytte ut denne trafoen, og har ingenting med Skanska å gjøre. Jeg aner ikke hva som har skjedd eller hvorfor eksplosjonen har oppstått, siden jeg har vært i kontraktsmøte i Sandefjord i hele dag. Jeg er nå på vei tilbake til Larvik og kontoret for å forsøke å få klarhet i dette, sier han.

394 uten strøm

Etter det Sandefjords Blad erfarer skal eksplosjonen, som skjedde i kvartalet bortenfor Larvik sykehus, ha kuttet strømmen på deler eller hele av sykehuset. Det skal derfor nå drives på nødaggregat. I følge Skagerak Energis avbruddskart er det 394 abonnenter som nå er uten strøm i Larvik sentrum.

Klokken 10.49: Brannvesenet har blitt stående på stedet for ettervern en time etter eksplosjonen ettersom det ikke var bekreftet at strømmen var kuttet i trafoen. Nå er dette bekreftet, og Skagerak Energi kan derfor arbeide med dnene uten risiko for arbeiderne.

Det kan likevel ta noe tid før strømmen kommer tilbake i området og årsaken er klarlagt.

Toppsaker på sb.no nå:

To enorme vannlekkasjer ødela vei

Ville ikke kjøpe hasj - dyrket den heller selv