– Han gikk løs på oss!

Artikkelen er over 5 år gammel

Fire hobbyfiskere fikk en brå slutt på kveldskosen torsdag kveld. De ble kjeppjaget ytterst på en brygge på Framnes.

DEL

– Vi var fire kamerater som fisket i ro og fred da en mann ved 23-tida plutselig kom gående mot oss fra parkeringsplassen og ut på brygga. Halvveis mot oss begynner han å skrike «Stikk! Stikk nå! Get the fuck out of here», forteller Nermin Husanovic, sandefjording siden 2006.

De bosniske vennene er ivrige hobbyfiskere. Denne kvelden startet de på Skjellvika, men vind og urolig sjø gjorde at de dro inn til byen. Fordi de hadde hørt rykter om kveite i båthavna dro de dit.

I klammeri på brygga

Det endte med tumulter på brygga, og fiskerne forlot stedet. Men før de forsvant, tilkalte de politiet, som dukket opp etter at mannen var dratt.

Styreformann og daglig leder i A/S Thor Dahl, Einar A. Sissener, bekrefter at det gikk hardt for seg på bryggekanten. Og at han og fiskerne «hadde kroppskontakt».

– Jeg er drita lei av hobbyfiskere som tar seg til rette, ikke respekterer skilter, gjerder og porter, trenger seg inn på ulovlig område og kverulerer når de blir tilsnakket. Det var dét disse folkene gjorde. Bare én av dem sa «sorry» og trakk seg tilbake. De andre fortsatte til og med kveruleringen ute på parkeringsplassen, sier Sissener.

– Jeg var forbanna. Neste gang hiver jeg dem på sjø'n, tilføyer han.

Ved parkeringen står det at plassen er for båthavnas kunder og at porten er låst. Et skilt forteller at det er adgang kun for båthavnas medlemmer, at fisking er forbudt og at området er videovervåket.

Tok seg inn urettmessig

Nermin Husanovic innrømmer at de tok seg inn rundt den låste porten via steiner som var tilgjengelige ved lavvann.

– Men vi forholdt oss rolige, og sjenerte ingen. Vi fikk sjokk da eieren dukket opp, fikk følelsen av at vi nærmest var kriminelle. Vi hadde verken stjålet eller ødelagt noe, forteller Nermin.

Etter episoden googlet han og fant ut at mannen var Thor Dahl-sjefen sjøl!

Politifolk på døra

Siste episode i den for begge parter noe følelsesladde kvelden var at to politifolk banket på hjemme hos Sissener på Mo gård og utba seg en forklaring.

Akkurat dette tar Sissener med et smil. Det blir neppe politisak av opptrinnet på Framnes-brygga, hvis han ikke gjør alvor av tanken på å politianmelde forholdet.

– Dette er kaier og brygger der vi driver næringsvirksomhet og har kunder. Allemannsretten gjelder faktisk ikke.

Einar A. Sissener har vært «politi» i kaiområdene i årevis. «Aktivt eierskap», kaller han det, med glimt i øyet.

Artikkeltags