Andebu kommune advarer mot fastlegebyttetjenester

Artikkelen er over 4 år gammel

Har du planer om å bytte fastlege, da bør du lese videre.

DEL

På Andebu kommunes hjemmeside advarer kommunen mot noen tjenester på nett som angivelig skal hjelpe deg med å skifte fastlege.

Under tittelen «Forsøk på svindel» viderebringer kommunen en advarsel som Helsedirektoratet har sendt ut.

Kommunen skriver: – Bytte av fastlege er gratis. Helsedirektoratet advarer mot å logge seg inn på sidene fastlege.online og byttefastlege.net. Her blir du bedt om å oppgi personopplysninger som kan misbrukes. I tillegg tar de høy betaling for en tjeneste du ikke får.

Helsedirektoratet

Om disse tjenestene skriver Helsedirektoratet:

– Dersom du klikker deg inn på disse nettsidene, blir du bedt om å taste inn fødselsnummeret ditt (fødselsdato og personnummer). Fødselsnummeret kan misbrukes til for eksempel identitetstyveri om du deler det med andre.

Videre skriver de:

– Fastlege.online og byttefastlege.net leder deg inn i selvbetjeningsløsningen på www.helsenorge.no. Tjenesten faktureres likevel med 995 kroner, og nettsiden forlanger at du skal betale regningen innen tre dager. Deretter får du et inkassokrav hvis du ikke betaler innen tre dager, skriver Helsedirektoratet.

Direktoratet skriver også at de fleste som bor i Norge har krav på fastlege. Ønsker du å bytte fastlege er det kun ett sted du kan gjøre dette. Det er på www.helsenorge.no. Ønsker du å gjøre det via telefon, må du ringe 800 43573 (800 HELSE).

Artikkeltags